Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia care ar putea arunca țara în HAOS - Nelu Tătaru: 'Președintele poate respinge legea din Parlament cu starea de alertă'

Captura TV
Nelu Tataru

După ce deputații juriști au decis, miercuri, în comisia de specialitate, să redeschidă terasele și centrele comerciale mici de sub 15.000 mp, cu magazine individuale din incintă de sub 500 mp fiecare, pe perioada stării de alertă, Nelu Tătaru, aruncă bomba. Ministrul Sănătății ia în calcul ca legea care acum se dezbate în Parlament să fie respinsă de președintele Klaus Iohannis.

"Dăm starea de alertă pentru a relaxa, nu pentru a îngrădi. Peste 2 zile ar trebui să găsim o stare administrativă și vom lua o decizie la nivelul guvernului.

Citește și: Parlamentul a decis! S-a stabilit data la care ar putea avea loc alegerile locale

După decizia CCR s-au căutat forme legislative care să ane ajute să dom starea de alertă. Dar vom găsi o metodă alternativă.

Avem un proiect legislativ care va trebui promulgat și de președinte. Încercăm să trecem la o relaxare etapizată. Sunt niște măsuri care să dea o libertate a mișcării în comunitate.

Este prematur să deschidem terasele. Luăm în calcul absolut orice, inclusiv ca președintele să respingă legea și s-o retrimită în Parlament", anunță Nelu Tătaru, la B1 TV.

Citește și: CTP, reacție după decizia CCR: ‘Oamenii s-au relaxat și totul depinde de gena dacică, aia despre care se spunea că ne protejează’

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.