Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia care CUTREMURĂ Spania: s-a aprobat EXHUMAREA dictatorului Franco

Curtea Supremă spaniolă a respins marţi recursul descendenţilor lui Franco şi a decis în favoarea exhumării rămăşiţelor dictatorului din mausoleul său din apropiere de Madrid, unde a fost înmormântat în anul 1975, verdict care ar putea pune capăt deceniilor de controverse pe tema locului unde ar trebui să fie acest mormânt, transmit Reuters şi AFP.

Citește și: Ministrul Transporturilor îi răspunde lui Dan Barna cu un video de pe autostradă: V-a fost frică să intrați?

Decizia a fost salutată de guvernul socialist condus de Pedro Sanchez drept o ''victorie a democraţiei'', iar acesta va putea acum să-şi pună în practică planul de mutare a rămăşiţelor fostului dictator de la mausoleul din ''Valea celor căzuţi'' (Valle de los Caidos) la cimitirul familial Mingorrubio El Pardo, situat în apropiere de Madrid. 

Franco a condus Spania de la victoria sa în războiul civil dintre anii 1936 şi 1939 şi până când a murit, în anul 1975. Socialiştii spanioli încearcă de mult timp să transforme complexul din Valea celor căzuţi într-un monument dedicat victimelor războiului civil declanşat de Franco şi soldat cu circa o jumătate de milion de morţi. Circa 34.000 de victime ale acelui război sunt îngropate acolo, inclusiv mulţi luptători ai taberei republicane, care a pierdut războiul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.