Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizia care va înnebuni ultrașii: Italia se angajează să elimine antisemitismul de pe stadioanele de fotbal

www.thesun.co.uk
suporteri Lazio

Italia a semnat marți o scrisoare de intenție care vizează eradicarea antisemitismului de pe stadioanele de fotbal din întreaga țară, relatează Reuters. Cazurile de rasism și antisemitism sunt ceva obișnuit pe stadioanele italiene, fanii huiduind sau strigând în mod regulat injurii la adresa jucătorilor de culoare, folosind cuvântul "evreu" ca insultă și afișând simboluri naziste sau fasciste, scrie Mediafax.

Inițiativa reprezintă o "mare contribuție" la fotbal, a declarat ministrul italian de interne Matteo Piantedosi în timpul ceremoniei de semnare a declarației de la Roma, la care au participat, de asemenea, ministrul italian al sporturilor și președintele Federației Italiene de Fotbal. Declarația va interzice jucătorilor de fotbal să poarte numărul 88 - o referire la salutul "Heil Hitler" - și va interzice simbolurile care amintesc de nazism. De asemenea, va impune fanilor să folosească un limbaj nediscriminatoriu la toate evenimentele publice și va stabili orientări privind modul de suspendare a meciurilor în caz de discriminare.

În trecut, comunitatea evreiască a solicitat autorităților sportive italiene să facă mai mult pentru a eradica antisemitismul pe stadioane. În martie anul trecut, în timpul victoriei lui Lazio cu 1-0 împotriva lui AS Roma în derby-ul orașului, un suporter a purtat un tricou al lui Lazio cu numele "Hitlerson" și numărul 88, în timp ce alți doi fani au făcut "salutul roman", care este asociat cu fascismul.

"...Este posibil ca toată lumea să continue să ignore acest lucru?", scrisese pe Twitter președintele comunității evreiești din Roma, Ruth Dureghello, comentând imaginile și videoclipurile care au circulat pe rețelele de socializare după meci. Ulterior, Lazio a declarat că cei trei fani vor avea interdicție pe viață de a mai asista la orice meci pe Stadio Olimpico.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.