Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie a Curţii de Apel Bucureşti: Procurorul general interimar NU poate renunţa la titlul de doctor

Agerpres
bogdan licu

Curtea de Apel Bucureşti a respins miercuri, 18 septembrie, cererea procurorului general interimar, Bogdan Licu, prin care a cerut obligarea Ministerului Educaţiei să ia act de renunţarea la titlul de doctor. Teza de doctorat a lui Licu este verificată de CNATDCU, după ce jurnalista Emilia Şercan l-a acuzat de plagiat. Decizia CAB poate fi contestată.

"Mai țineți minte dosarul ăla prin care ditamai procurorul general al României, Bogdan Licu, a încercat să obțină renunțarea la doctoratul plagiat prin intermediul instanței, despre care am scris pe PressOne?

Ei, bine, instanța tocmai i-a respins cererea prin care solicita să renunțe la titlu pe motiv că a făcut cererea prea târziu - cu doi ani mai târziu decât termenul legal în care ar fi putut să dea în judecată Ministerul Educației.

Pentru a fi sigură că Ministerul Educației nu va face un non-combat în acest caz, am cerut să intervin ca parte în dosar, cerere care mi-a fost admisă.

Am apărat interesele statului, cum ar veni, și le-am apărat atât de bine, cu ajutor de la Elenina Nicuț, încât am câștigat împotriva ditamai procurorului general al României și a decanului Baroului București, Ion Dragne, care a fost avocatul lui Licu în dosar", scrie jurnalista Emilia Şerban pe Facebook.

Bogdan Licu a dat în judecată CNATDCU și Academia SRI, în tentativa de a opri procedurile de verificare a tezei sale, dar și Ministerul Educației, pentru a-l obliga să-i retragă titlul de doctor, la care vrea să renunțe benevol, scria jurnalista, pe site-ul pressone.ro, la începutul anului. "În acest război juridic, Academia SRI a tergiversat procedurile de verificare a acuzațiilor de plagiat timp de trei ani și jumătate", mai nota Şercan.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.