Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie BOMBĂ în dosarul Colectiv. Ministrul Finanţelor, CITAT în proces

breaking news stiripesurse.ro

Tribunalul Bucureşti a decis, luni, că la termenul următor, din 25 septembrie, în procesul incendiului de la clubul Colectiv, care a fost reunit cu cel al fostului primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, să citeze Ministerul Finanţelor, pentru a analiza cererea DNA de introducere în dosar a statului român drept garant pentru plata despăgubirilor către familiile victimelor incendiului, potrivit NEWS.RO.

La termenul de luni al procesului, reprezentantul DNA a cerut introducerea în dosar a statului român ca garant pentru plata despăgubirilor către victime, cerere care a fost admisă de instanţă. Astfel, Ministerul Finanţelor a fost citat pentru termenul următor, la care trebuie să trimită un reprezentant.

Tot la termenul de luni de la Tribunalul Bucureşti, rudele a doi dintre tinerii care şi-au pierdut viaţa la Colectiv au cerut despăgubiri de câte un milion de euro. Rudele altor patru victime au cerut şi ele despăgubiri, fără a preciza însă suma.

Următorul termen al procesului a fost stabilit pentru 25 septembrie.

Citeşte şi: Magistraţii de la ÎCCJ au decis: Ce au stabilit în dosarul unui celebru fost primar

Judecătoria Sectorului 4 a început, în 7 februarie, judecarea pe fond a dosarului "Colectiv" în care sunt acuzaţi de ucidere din culpă patronii clubului şi administratorii firmei care a pus artificiile în seara concertului din 30 octombrie 2015.

În dosarul "Colectiv” s-au constituit părţi civile 139 de persoane, 11 spitale şi cinci instituţii. Dosarul "Colectiv” a ajuns la Judecătoria Sectorului 4 în 28 aprilie 2016, când a intrat în procedură de cameră preliminară.

Procurorii Parchetului instanţei supreme i-au trimis în judecată pe George Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea şi Costin Mincu, patronii clubului Colectiv, pe Daniela Ioana Niţă şi Mihai Cristian Niţă, administratorii firmei Golden Ideas Fireworks Artists care au instalat artificiile folosite în seară concertului din 30 octombrie 2015 şi pe pirotehnicianul Viorel Zaharia, care a fost prezent în club, mai scriu cei de la News.ro.

Aceştia sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în formă agravată şi neluarea măsurilor de securitate şi sănătate în muncă. În plus, Daniela Niţă este judecată şi pentru sustragerea sau distrugerea de probe ori de înscrisuri.

De asemenea, SC Colectiv Club SRL şi SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL au fost trimise în judecată pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, în formă agravată.

Citeşte şi: Ambasadorul Germaniei în România a iscat SCANDAL la Colegiul Goethe. Cum a fost SURPRINS acesta - FOTO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.