Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie bombă luată de Vladimir Putin: Rusia a reluat legăturile cu Phenianul

www.businesskorea.co.kr
Rusia Coreea de Nord

După două luni de întreruperi, duminică s-au reluat cursele de feribot între portul rusesc Vladivostok şi cel nord-coreean Rajin, informează agenţia RIA, preluată de Reuters. Primul transport a fost exclusiv de marfă.

Linia de feribot, singura dintre Rusia şi Coreea de Nord, a fost deschisă în mai, pentru mărfuri şi pasageri - în special turişti chinezi, precizează Reuters. În august, cursele s-au întrerupt deoarece portul Vladivostok a refuzat să mai furnizeze servicii companiei de navigaţie, care întârziase plăţile.

Citește și: ȘOC în Catalonia: Doi lideri separatiști au fost ARESTAȚI

Katina Adams, purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american, a reamintit luni că SUA insistă să se implementeze toate sancţiunile decise de Consiliul de Securitate al ONU şi a cerut tuturor ţărilor membre ale organizaţiei să ia măsuri suplimentare pentru a pune maximum de presiune asupra Coreei de Nord, "inclusiv prin ruperea legăturilor sale economice şi diplomatice", anunță Agerpres.

După intensificarea programului nord-coreean de înarmare nucleară şi cu rachete, anul acesta, Rusia a susţinut sancţiuni ale ONU împotriva regimului de la Phenian, dar s-a opus eforturilor conduse de Statele Unite de a izola economic Coreea de Nord. Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat luni un decret privind impunerea de interdicţii Coreei de Nord, în conformitate cu prevederile unei rezoluţii adoptate de Consiliul de Securitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.