Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie ciudată a Parlamentului European: Vrea ca statele UE cu restricții legislative la avort să le permită refugiatelor ucrainence întreruperile de sarcină

g4media.ro
ucraineni vama siret

Parlamentul European a cerut joi statelor cu legislaţiile cele mai restrictive din UE pentru întreruperile de sarcină, Polonia printre ele, să le permită refugiatelor ucrainence să acceadă la serviciile de sănătate sexuală şi reproductivă, inclusiv la avortul legal şi fără riscuri, relatează agenţia EFE.

Parlamentul European a condamnat într-un text adoptat cu 462 de voturi pentru, 19 împotrivă şi 89 de abţineri folosirea violenţei de gen şi sexuale în război şi au avertizat cu privire la numărul în creştere al denunţurilor despre acte de violenţă sexuală, violuri, trafic de persoane, exploatare şi alte abuzuri suferite de femeile ucrainence în timpul conflictului armat sau în drumul lor spre Europa, scrie agerpres.ro.

''Femeile şi fetele au nevoie de un acces continuu la servicii de sănătate sexuală şi reproductivă, inclusiv accesul la o naştere sigură, la servicii de planificare familială, la avort legal şi fără riscuri sau la gestiunea clinică a violurilor'', au transmis eurodeputaţii.

Aceştia avertizează că activiştii şi ONG-urile primesc ''sute'' de apeluri de la femei însărcinate care se refugiază din Ucraina şi care nu pot recurge la o întrerupere de sarcină pentru că avortul este interzis în Polonia şi limitat prin lege în Ungaria şi Slovacia.

''Este aşadar esenţial accesul la metode contraceptive de urgenţă, la profilaxie după expunere şi la avort sigur şi legal în Ucraina şi în ţările de primire şi de tranzit. Toate ţările de primire, inclusiv Polonia, trebuie să-şi îndeplinească obligaţia, care de asemenea le este impusă de legislaţia naţională, să le garanteze accesul la avort femeilor însărcinate ca o consecinţă a unui viol'', a indicat Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.