Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie clară a autorităţilor britanice: Cine are interzis la votul pentru Brexit

al-jazeera.com
brexit

Curtea de Apel a respins vineri acţiunile a doi britanici care contestau faptul că nu pot să voteze la referendumul privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunii Europene pentru că sunt expatriaţi de peste 15 ani, relatează AFP. Harry Shindler, un fost combatant din Al doilea Război Mondial în vârstă de 94 de ani care trăieşte în Italia, şi Jacquelyn MacLennan, o avocată de 54 de ani care locuieşte în Belgia, estimează că interdicţia pentru britanicii expatriaţi de peste 15 ani de a vota la referendumul de la 23 iunie contravine libertăţii de circulaţie în UE.

 

Această dispoziţie a legii care reglementează referendumul se aplică tuturor scrutinelor din Marea Britanie. Avocaţii celor doi reclamanţi au decis să facă apel la Curtea Supremă britanică. Audienţa va avea loc marţi, a precizat cabinetul Leigh Day într-un comunicat, conform Agerpres.

 

Potrivit datelor Parlamentului, 1,2 milioane de britanici trăiesc în ţări membre ale Uniunii Europene şi nu se ştie câţi dintre ei trăiesc acolo de peste 15 ani.

 

Partidul conservator la putere s-a angajat în cadrul programului său electoral să abolească această interdicţie de vot pentru britanicii care trăiesc în străinătate de peste 15 ani, dar această promisiune nu s-a concretizat încă, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.