Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră a lui Vladimir Putin: Liderul de la Kremlin face prima călătorie în străinătate de la declanșarea războiului din Ucraina

BBC
Vladimir Putin

ladimir Putin va vizita două mici state ex-sovietice din Asia Centrală, a anunțat duminică televiziunea de stat rusă, în ceea ce ar fi prima călătorie cunoscută a liderului rus în străinătate de când a ordonat invazia Ucrainei, informează Reuters, potrivit mediafax.

Potrivit postului de televiziune de stat Rusia 1, Putin va vizita Tadjikistanul și Turkmenistanul și apoi se va întâlni cu președintele indonezian Joko Widodo pentru discuții la Moscova.

La Dușanbe, Putin se va întâlni cu președintele tadjik Imomali Rakhmon, un aliat apropiat al Rusiei și cel mai longeviv conducător al unui fost stat sovietic. La Ashgabat, el va participa la un summit al națiunilor din regiunea caspică, care îi va include pe liderii din Azerbaidjan, Kazahstan, Iran și Turkmenistan, a precizat Pavel Zarubin, corespondentul la Kremlin al postului de televiziune.

Ultima călătorie cunoscută a lui Putin în afara Rusiei a fost o vizită la Beijing la începutul lunii februarie, unde el și președintele chinez Xi Jinping au anunțat un tratat de prietenie cu câteva ore înainte ca ambii să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.