Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ULTIMĂ ORĂ a magistraților în cazul Președintelui LAPAR, Laurențiu Baciu, reținut pentru delapidare

Ultima Ora breaking news

Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), a fost pus marți sub control judiciar pentru 60 de zile în dosarul de delapidare a circa 700.000 de lei din fondurile organizației, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Citește și: Sorin Ovidiu Vîntu, atac EXPLOZIV la adresa Laurei Codruța Kovesi: 'Această individă a executat, fără crâcnire, toate comenzile pe care le-a primit'

Parchetul Judecătoriei Sectorului 1 a anunțat marți, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că una dintre persoanele implicate în dosar a primit luni mandat de reținere de 24 de ore iar marți acesași persoană a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, fără să precizeze cine este persoana asupra căreia s-a dispus măsura și organizația profesională neguvernamentală din care face parte.

Procurorii anunță că, marți, au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale ”față de două persoane cu funcții de conducere din cadrul unei organizații profesionale neguvernamentarle din sectorul agricol pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată”.

Potrivit ordonanței prin care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, s-a reținut că ”în perioada 2012 -2019, cele două persoane și-au însușit suma de aproximativ 700.000 de lei din fondurile organizației profesionale neguvernamentale din sectorul agricol și au întocmit acte contabile false pentru a ascunde însușirea sumelor de bani”.

Surse judiciare au declarat că este vorba de preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurențiu Baciu, care a fost reținut luni într-un dosar de delapidare și apoi pus sub control judiciar.

Pe 28 martie 2019, polițiștii au făcut percheziții la Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, într-un dosar în care sunt vizate fapte de delapidare.

Dosarul a fost deschis în urma unui denunț din februarie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.