Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră a magistraţilor: Şeful Poliţiei municipiului Bârlad, sub control judiciar

ciocanel judecator

Magistraţii de la Judecătoria Bârlad au dispus, marţi seara, măsura controlului judiciar faţă de comandantul Poliţiei municipiului Bârlad, comisar-şef Vasile Chelaru, acuzat de abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la delapidare. Potrivit procurorilor, Chelaru ar fi acţionat pentru efectuarea defectuoasă a cercetărilor într-un dosar de viol, lipsire de libertate şi favorizarea infractorului. În dosarul menţionat, psihologul Ionuţ Brătianu, şeful Centrului de Primiri în Regim de Urgenţă a Copilului Abuzat şi Exploatat Bârlad este acuzat că ar fi întocmit o expertiză psihologică favorabilă în cazul unui suspect de viol, la intervenţia şefului poliţiei bârlădene, inducând în eroare organele de anchetă. Violul s-a petrecut în luna aprilie a anului 2015, victimă fiind o adolescentă de 17 ani din comuna vasluiană Ghergheşti.

'La data de 14.06.2016, contrar prevederilor art. 300 C.pr.pen. şi art. 303 alin. 2 C.pr.pen., Chelaru Vasile l-a îndrumat pe ofiţerul de caz să emită o adresă către B. I. pentru ca raportul de expertiză psihologică să poată fi depus la dosarul cauzei. (...) Anterior, procurorul de caz fusese informat de către ofiţerul de caz cu privire la o eventuală intervenţie a şefului poliţiei în favoarea inculpatului Butnaru Cristian (...) Chelaru Vasile îşi foloseşte atribuţiile conferite de lege nu pentru a păstra şi restabili ordinea de drept sau de a veghea la respectarea şi aplicarea legii în institutiile publice, ci pentru a obţine diverse avantaje în interes personal conferite tocmai de funcţia sa sau pentru a sprijini activitatea infracţională a unor persoane cu care se afla in relaţii apropiate', se arată în referatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad. Totodată, procurorii au arătat că şeful Poliţiei Bârlad folosea în interes personal autoturismele aflate în dotarea instituţiei şi că, profitând de autoritatea pe care o avea în faţa subalternilor, scotea poliţişti din dispozitiv, pentru a-şi rezolva problemele.

Joia trecută, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad au ridicat o serie de documente de la Poliţia municipiului Bârlad, fiind vizat comisar-şef Vasile Chelaru şi alţi trei angajaţi ai poliţiei bârlădene. Luni, Vasile Chelaru a fost reţinut pentru 24 de ore, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.