Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ULTIMA ORĂ Toți miniștrii PSD și ALDE își retrag demisiile până la investirea noului Guvern

Guvernul Romaniei
sorin grindeanu guvern

Anunţ de ultimă oră dinspre PSD. Toți miniștrii PSD și ALDE din Guvernul demis condus încă de Sorin Grindeanu își retrag demisiile. Soluția este una de avarie și ține de blocajul nepermis de mult la care s-a ajuns ca urmare a acțiunilor premierului Sorin Grindeanu care a refuzat să demisioneze după ce Coaliția care l-a propus i-a cerut să părăsească funcția.

REACȚIA DURĂ A LUI VICTOR PONTA LA ANUNȚUL RETRAGERII DEMISIILOR

Potrivit liderilor Coaliției, aceasta este singura modalitate juridică prin care să se asigure funcționarea Guvernului în următoarele două săptămâni cât ar dura perioada până la instalarea noului guvern cu drepturi și puteri depline. Operațiunea este strict necesară și pentru că în unele ministere sunt miniștri care au demisionat și nici măcar nu au delegat atribuțiile unui secretar de stat pentru afacerile curente, iar președintele Klaus Iohannis nu a operat schimbările propuse de premierul Sorin Grindeanu la Dezvoltare și Interne.

Citeşte şi: Liviu Dragnea, afirmaţii fără precedent: 'Îmi cer IERTARE tuturor românilor' / VIDEO

'Mâine voi merge la serviciu. (...) Cred că o să ne retragem toţi demisiile, ca să poată să fie funcţională activitatea ministerelor până când va fi învestit următorul guvern. (...) Eu mi-am delegat atribuţiile către un secretar de stat, la mine (la Ministerul Muncii - n.r.) nu ar fi probleme, dar alţi colegi de-ai mei nu au apucat să-şi delege atribuţiile sau chiar nu au avut posibilitatea să facă asta, pentru că, Ministerul Dezvoltării spre exemplu, a fost totalmente destructurat în aceste zile. După demisia doamnei Sevil Shhaideh au fost destituiţi în bloc secretarii de stat iar acolo este o situaţie fără precedent (...), nu mai are nimeni drept de semnătură. (...) Cine să semneze, portarul, pentru fonduri? (...) Toţi miniştrii suntem conştienţi (...) că trebuie să asigurăm interimatul până la numirea noului guvern', a spus Lia Olguţa Vasilescu, la România TV , la emisiunea lui Victor Ciutacu.

De altfel, a mai spus aceasta, demisiile miniştrilor 'nu au devenit operaţionale', deoarece preşedintele Iohannis nu a emis un decret în acest sens, probabil pentru că 'nu a vrut să arunce cu totul România în aer'. 

Lia Olguţa Vasilescu a susţinut că în calitate de ministru al Muncii şi-a îndeplinit măsurile prevăzute de programul de guvernare, prin urmare, se aşteaptă să îşi reia funcţia un noul cabinet. 

În opinia ei, o parte dintre miniştri nu şi-au îndeplinit obiectivele pentru că au fost blocaţi de fostul premier, dar au fost şi miniştri care "nu au performat".

Citeşte şi: Ameninţări cu moartea înaintea moțiunii: Ce lider PSD a fost amenințat

Olguţa a anunţat că nu o interesează să-i ia locul lui Grindeanu, dar spune că speră să-şi reia locul pe fotoliul de ministru al Muncii. "Pe mine nu mă interesează funcţia de premier. Probabil că voi rămâne la Muncă. Eu mi-am îndeplinit ceea ce am avut de făcut", a mai spus Olguţa.

Iată un model de retragere a DEMISIEI:

Către:

Prim –ministrul României

Având în vedere retragerea încrederii acordate unui Cabinet prin adoptarea Moțiunii de Cenzură de Camera Deputaților și de Senat în ședința comună din 21.06.2017, în condițiile art.67,art.110 alin.(2) și art.113 alin.(1) din Constituția Românie republicată,

Până la depunerea jurământului  de către membrii noului Guvern,

Pentru a nu bloca activitatea de conducere generală a administrației publice,

Având în vedere că președintele României nu a luat act de  demisia subsemnatei/subsemnatului și nu a declarat vacantă  funcția de membru a Guvernului, conform prevederilor art. 106 din Constituție și art. 8 din Legea nr. 90/2001,

Subsemnata/subsemnatul …….. îmi retrag  demisia înaintată la SGG în data de 15.06.2017 cu nr…… și înregistrată la Cabinetul primului ministru cu nr…/…/15.06.2017, în vederea asigurării stabilității Guvernului,  precum si a gestionării și îndeplinirii  actelor necesare pentru administrarea  treburilor publice, până la   îndeplinirea procedurilor prevăzute de art. 85 din Constitutie.

Demisia subsemnatei/subsemnatului  a fost o demisie deliberată, fiind  o formă de protest, consider că vacantarea funcției de membru a Guvernului intervine  doar de la acest moment, prin publicarea Moțiunii de Cenzură în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 466 din 21.06.2017 în condițiile art. 113 coroborat cu prevederile alin. (2) ale art. 110 din Constiutie.

Data                                                                                                  Semnatura

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.