Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră în privinţa închisorilor private din SUA: Ce a anunţat Ministerul de Justiţie

inchisoare

Ministerul de Justiţie american a anunţat joi că va reduce şi apoi va pune capăt utilizării închisorilor private pentru deţinuţii federali din cauza problemelor constante din aceste locuri, relatează AFP. Această măsură nu va afecta marea majoritate a celor peste două milioane de deţinuţi din Statele Unite, care sunt închişi în penitenciare publice sau private aflate sub controlul statelor şi nu în închisori administrate de guvernul federal.

Decizia are loc la o săptămână după publicarea unui raport oficial foarte critic care a concluzionat că închisorile private sunt scena multor violenţe şi a unor carenţe de securitate, şi oferă astfel mai puţine şanse de reabilitare. Anunţul este o lovitură dură pentru cele trei companii private implicate - Corrections Corporation of America, GEO Group şi Management and Training Corporation. "Închisorile private au jucat un rol important într-o perioadă dificilă, însă timpul a arătat că acestea nu reprezintă o alternativă la penitenciarele noastre", a scris Sally Yates, un important oficial al Ministerului de Justiţie.

În anii 1980 şi 1990, Statele Unite ale Americii au adoptat o serie de legi de o severitate fără precedent în "războiul împotriva drogurilor", considerat o prioritate. Aceste legi, în prezent criticate de toată clasa politică, au făcut ca numărul deţinuţilor să ajungă la un nivel record, cu peste 2,2 milioane de persoane ajunse în spatele gratiilor, între care şi numeroşi bolnavi mintal şi delincvenţi mărunţi. Administraţia Obama a afirmat că este o prioritate reducea populaţiei carcerale, atât la nivelul statelor cât şi la nivel federal. În 2013, circa 30.000 de deţinuţi federali se aflau în închisori private, dintr-un total de 220.000 de persoane. În 2015, numărul lor a scăzut la 22.600 dintr-un total de 190.000 de deţinuţi. Obiectivul fixat este de a se reduce numărul acestora, la 14.200 până la 1 mai 2017, a spus Sally Yates, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.