Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră în sport! Participanții transgender nu mai au voie să concureze la competițiile de ciclism din Marea Britanie

https://www.dailymail.co.uk/
transgender ciclist sport

British Cycling (Federaţia britanică de ciclism) a anunţat vineri că a suspendat cu efect imediat politica sa privind participarea persoanelor transgender şi persoanelor non-binare la competiţiile sale, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Ciclista transgender Emily Bridges a declarat săptămâna trecută că a furnizat British Cycling şi Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI) dovezi că este eligibilă pentru a participa la Campionatul naţional omnium pe pistă şi nu înţelege de ce în final a fost exclusă de la competiţie.

Bridges, 21 ani, urma să participe la prima ei competiţie feminină, dar UCI a anunţat British Cycling că nu este eligibilă.

British Cycling a anunţat că a luat decizia de a suspenda politica sa privitoare la sportivii transgender şi persoanele non-binare din cauza diferenţelor faţă de politica UCI.

Ca urmare a discrepanţelor dintre politici, sportivele transgender pot obţine dreptul de participare la competiţii interne, în aşteptarea unei decizii a UCI, şi le permite să acumuleze puncte în clasamente, care au impact asupra selecţiei la cursele din campionatele naţionale, ''ceea ce este fără precedent şi este în acelaşi timp incorect faţă de toate sportivele şi reprezintă o provocare la adresa integrităţii curselor''.

Până la revizuirea completă a politicii sale, British Cycling a decis suspendarea cu efect imediat a participării sportivilor transgender la competiţiile sale. Sportivele transgender şi persoanele non-binare vor fi incluse în procesul de revizuire a politicii British Cycling.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.