Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră luată de CAB: Niculae Bădălău a contestat arestul

Inquam Photos / Octav Ganea
Niculae Bădălău

Fostul vicepreşedintele al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi Niculae Bădălău rămâne în arest preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins, marţi, contestaţia sa, iar decizia instanţei este definitivă. Curtea de Apel Bucureşti a hotărât să respingă contestaţia formulată de Niculae Bădălău împotriva deciziei Tribunalului Giurgiu, scrie News.ro.

Iată ce au decis judecătorii:

“Respinge ca nefondată contestaţia formulată de inculpatul Bădălău Niculae împotriva încheierii din data de 06.02.2023, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Giurgiu – Secţia Penală în dosarul nr.1977/122/2022/a1.3. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe contestatorul inculpat la plata sumei de 300 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat”, se arată în minuta instanţei.

Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă.

Niculae Bădălău solicitase în data de 6 februarie, Tribunalului Giurgiu înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, dar cererea sa a fost respinsă. Hotărârea instanţei a fost contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Fostul vicepreşedintele al Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi Niculae Bădălău a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influenţă şi dare de mită în formă continuată, în dosarul în care a fost arestat la sfârşitul lunii noiembrie. El i-ar fi cerut unui primar de comună să atribuie un contract unei firme de o rudă a sa şi i-ar fi oferit bani pentru a face plăţi către acea firmă, chiar şi pentru lucrări neconforme. Alături de el, a fost deferit justiţiei şi reprezentantul unei societăţi comerciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.