Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie de ultimă oră luată de Vatican

vatican

Tereza de Calcutta va fi în curând proclamata sfânta, dupa ce Biserica a recunoscut oficial autenticitatea unei minuni atribuite acestei calugarite care si-a dedicat viata saracilor, relateaza agentiile internationale de presa.

'Sfântul Parinte a autorizat Congregatia pentru Cauzele Sfintilor sa promulge decretele privind minunea atribuita Fericitei Tereza de Calcutta', a anuntat Vaticanul într-un comunicat.

Maica Tereza, celebra pentru devotamentul sau fata de bolnavii din marele oras din estul Indiei, urmeaza sa fie canonizata la 4 septembrie 2016, la Roma, în cadrul 'Jubileului Milostivirii', deschis la 8 decembrie, a indicat cotidianul episcopilor italieni, Avvenire.

content-image

Arhiepiscopul de Calcutta, Thomas D'Souza, a anuntat ca Vaticanul a recunoscut ca Maica Tereza a vindecat un brazilian cu mai multe tumori cerebrale în 2008.

Potrivit Avvenire, vindecarea miraculoasa atribuita Maicii Tereza a fost recunoscuta în cadrul unei reuniuni de experti, convocata în urma cu trei zile de Congregatia pentru Cauzele Sfintilor, deschizând astfel calea pentru canonizarea sa.

Nascuta în 1910 la Skopje într-o familie albaneza, Maica Tereza a fondat congregatiile 'Misionarele Caritatii' si 'Misionarii Caritatii'. Dupa o viata dedicata celor saraci, maica a murit la Calcutta, în India, în 1997. În 1979, Maica Tereza a primit Premiul Nobel pentru Pace.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.