DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Decizie definitivă a judecătorilor: Patron de presă, lăsat pieton pentru 90 de zile

politia controale razie

Tribunalul Bucureşti a respins definitiv cererea lui Radu Budeanu, patronul publicaţiilor Cancan şi Gândul, de anulare a procesului verbal prin care i-a fost anulat permisul de conducere pentru 90 de zile. Decizia a fost luată pe 13 mai, moment din care suspendarea a devenit executorie, Budeanu fiind astfel pieton pentru 90 de zile.

Radu Budeanu a fost înregistrat de apartul radar, în ianuarie 2020, circulând cu 106 km/oră în Bucureşti, cu o maşină Land Rover. Acesta nu avea nici permisul de conducere la el. În faţa instanţei, Budeanu a susţinut că maşina era defectă şi nu putea merge cu mai mult de 50 de km/oră.

"Prin procesul-verbal de contravenție ... nr.... încheiat de agent constatator din cadrul DGPMB – Brigada de poliție rutieră în data de 18.01.2020, s-a dispus sancționarea petentului .... cu amendă contravențională de 2175 lei (15 puncte amendă), aplicându-i-se și sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 de zile, reținându-se în sarcina acestuia că în data de 18.01.2020, ora 09:49 a condus autoturismul cu nr. de înmatriculare B ..., marca LAND ROVER pe .... de 106 km/h, pe un sector de drum cu viteză legală de 50 km/h, fiind înregistrat cu aparatul radar AUTOVISION S...ROM 207 montat pe autospeciala MAI .... Totodată, nu a avut asupra sa permisul de conducere", se arată în motivarea deciziei de fond.

"Cât privește sancțiunile aplicate petentului, instanța constată că sancțiunea principală – amenda în cuantum de 2175 lei (15 puncte amendă) – a fost aplicată în cuantumul prevăzut de lege, aceasta fiind proporțională cu gradul de pericol social al faptelor săvârșite, ținând seama de împrejurările în care aceastea au fost săvârșite, de modul de săvârșire a acestora, precum și de urmările pe care le putea avea respectiva contravenție, viteza excesivă constituind principala cauză a producerii accidentelor de circulație; în condițiile în care contravenientul a ales să circule pe raza Capitalei pe o arteră destul de importantă cu o viteză de peste 100 km/h, apreciază instanța că sancțiunea avertismentului nu ar atinge scopul urmărit de legiuitor, gravitatea încălcării legii impunând aplicarea sancțiunii amenzii. Cât privește sancțiunea complementară a suspendării dreptului de a conduce, aceasta este obligatorie, fiind impusă de disp. art. 102 alin.3 lit.e din OUG 195/2002", scriu judecătorii.

"În privința temeiniciei procesului verbal, instanța reține că petentul a negat săvârșirea faptei contravenționale, considerând că nu ar fi circulat cu viteza reținută de agentul constatator pe baza înregistrării radar, susținând și că nu ar fi depășit viteza de 50 km/h intrucat masina este defectă. În privința susținerilor petentului, reține instanța că acesta nu a depus nicio dovadă masina este defectă si ca nu putea depăsi viteza de 50 km/h, astfel că susținerile acestuia în sensul menționat au rămas la nivelul de simple afirmații . În ceea ce priveste fapta contraventionala de a nu avea asupra sa permisul de conducere, instanța reține că petentul nu a negat săvârsirea acesteia", mai arată instanţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.