Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie definitivă în cazul criminalului de la Onești. Gheorghe Moroşan, condamnat la 30 de ani de închisoare

breaking news

Criminalul de la Onești, Gheorghe Moroşan, a fost condamnat definitiv la 30 de ani de închisoare. Acesta a sechestrat și ucis doi oameni într-un apartament din Onești, județul Bacău, în martie 2021.

Avocatul Adrian Cuculis a anunțat, marți, că, potrivit deciziei definitive, Gheorghe Moroșan a primit 30 de ani de închisoare.

Curtea de Apel Bacău l-a obligat pe Moroșan să plătească despăgubiri de 2.000.000 euro.

În urmă cu 7 luni, Moroşan fusese condamnat, de către judecătorii Tribunalului Bacău, la 30 ani de închisoare pentru omor calificat, lipsire de libertate şi tulburarea liniştii publice, în primă instanță.

Dubla crimă de la Oneşti a avut loc pe 1 martie 2021

Dubla crimă de la Oneşti a avut loc pe 1 martie 2021, într-un apartament care fusese al agresorului, dar se afla în proprietatea Chimcomplex, în urma unei executări silite. Iniţial, agresorul a sechestrat şi legat doi muncitori, în balconul locuinţei. Poliţia a deschis focul pentru a intra în apartament, după mai multe ore de negocieri cu agresorul.

Moroșan avea asupra sa un cuţit şi ameninţa că îi ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate cererile.

"În jurul orei 17,00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D., iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 centimetri. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul, iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit. La faţa locului se aflau la acel moment echipaje ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Bacău, iar când s-a constatat că inculpatul M.G. a început să agreseze persoanele private de libertate, au intervenit prin spargerea uşii de acces în imobil. În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână", declarau procurorii.

După imobilizarea lui Moroşan, echipele de intervenție au încercat să îi ajute pe cei doi muncitori înjunghiați, însă unul a murit la faţa locului, iar al doilea la spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.