Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie drastică: China interzice total importurile de alimente din Japonia, după deversarea apelor de la Fukushima

www.news.ro
alimente, supermarket, export, import

China va interzice importurile de alimente din Japonia, invocând motive de siguranță. Decizia a fost luată după ce Japonia a anunțat că va deversa în mare apele radioactive de la centrala nucleară Fukushima. China va interzice importul de alimente din aproximativ o cincime din prefecturile japoneze, potrivit Reuters, informează Mediafax.

China, cel mai mare cumpărător al fructelor de mare din Japonia, a anunțat că va revizui procedurile privind importul de alimente, în special produse acvatice, din diferite părți ale Japoniei.

De asemenea, vama chineză susține că va înmulți controalele privind detectarea și monitorizarea substanțelor radioactive.

Măsura a fost luată pentru a preveni intrarea în China a alimentelor japoneze contaminate radioactiv. Timp de câteva săptămâni, China și-a exprimat în mod public opoziția puternică față de inițiativa Japoniei de a descărca în mare apa radioactivă de la centrala nucleară distrusă de la Fukushima.

Organismul de supraveghere nucleară al ONU, Agenția Internațională pentru Energie Atomică, a dat undă verde Japoniei, săptămâna aceasta, pentru a începe descărcarea a peste un milion de tone de apă folosită pentru răcirea componentelor centralei, după ce aceasta a fost distrusă de un tsunami în 2011.

Autoritatea de reglementare nucleară din Japonia a aprobat vineri eliberarea în mare a apei radioactive de la centrala Fukushima. Certificatul este ultimul document de care avea nevoie compania japoneză pentru a începe procesul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.