Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie dură de la FRF - Comitetul de Urgenţă îngheață play-off-ului şi a play-out-ului Ligii I și se menține clasamentul actual

frf

Comitetul de Urgenţă al FRF a stabilit, joi, îngheţarea play-off-ului şi a play-out-ului Ligii I, ediţia 2019-2020, şi, pe cale de consecinţă, menţinerea clasamentului actual, a anunat, pe site-ul oficial, forul de la Casa Fotbalului, potrivit news.ro.

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat totodată modificarea sistemului competiţional la Liga I. Astfel, începând din sezonul viitor, 2020-2021, în Liga I vor evolua 16 echipe, în loc de 14, ca până acum.

Pe lângă cele 30 de runde din sezonul regular, sistemul conţine şi o a doua etapă: play-off cu 6 echipe care vor juca tur-retur şi play-out cu 10 echipe care vor juca doar un meci între ele, după modelul implementat în sezonul 2019-2020 în Play-off-ul de la Liga a II-a.

Deoarece în play-out vor fi doar 9 jocuri, cinci echipe vor juca un meci în plus pe teren propriu. În următoarele trei sezoane (2020-2021, 2021-2022, 2020-2023) vor retrograda direct echipele ce vor termina play-out-ul pe locurile 9 şi 10, iar locurile 7 şi 8 vor disputa un baraj de menţinere/promovare în Liga 1 în dublă manşă (tur-retur) cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga a II-a. Începând cu sezonul 2023-2024 vor retrograda direct locurile 9 şi 10 din play-out, urmând ca locul 8 să dispute un baraj în dublă manşă cu locul 3 din Liga a II-a.

Citește și: SURSE Soția fostului colonel SRI, în prezent FUGAR, Daniel Dragomir a dat cu subsemantul la Serviciul de Probațiune după revenirea în țară

Pentru ca toate meciurile din Play-out să aibă miză sportivă, se va juca o finală între locul 1 şi locul 2 din grupa de play-out. Câştigătoarea va avea şansa unui joc împotriva echipei clasate pe ultimul loc care permite participarea în Europa, pentru a stabili echipa care va juca în UEFA Europa League / UEFA Conference League.

Având în vedere implementarea noului sistem competiţional, barajul de menţinere/promovare în Liga I, ediţia 2020-2021, se va desfăşura între echipa clasată pe locul 8 în play-out Ligii 1, ediţia 2019-2020, respectiv AFC Chindia Târgovişte, şi echipa clasată pe locul 3 în Liga a II-a, ediţia 2019-2020, adică CS Mioveni.

În urma tragerii la sorţi care a avut loc la 5 august, reprezentanta Ligii I, Chindia Târgovişte, va găzdui manşa tur a barajului, în data de 9 august. Returul va avea loc trei zile mai târziu, la Mioveni, în 12 august. Orele de start vor fi comunicate ulterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.