Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie explozivă în Egipt: Liderul Fraților Musulmani condamnat la moarte

Mohamed Badie

Un tribunal egiptean a confirmat sâmbătă pedepsele cu moartea pronunţate anterior în cazul liderului mişcării Fraţii musulmani, Mohamed Badie, şi al altor 11 persoane acuzate că au incitat la haos şi violenţă, a anunţat judecătorul într-o şedinţă televizată, relatează AFP, Reuters şi DPA. 

Alţi doi islamişti au fost condamnaţi la moarte în contumacie, iar alte 23 de persoane au fost condamnate la închisoare pe viaţă, printre care şi cetăţeanul egipteano-american Mohamed Soltan, deţinut din august 2013 şi aflat în prezent în greva foamei. Cel din urmă a fost condamnat pentru transmiterea de ştiri false şi susţinerea Fraţilor musulmani. El este fiul predicatorului Fraţilor musulmani Salah Soltan, care a fost şi el condamnat la moarte sâmbătă. 

Mohamed Badie este judecat pentru mai multe capete de acuzare. În februarie, un alt tribunal l-a condamnat pe el şi pe alţi lideri islamişti la închisoare pe viaţă, într-un alt caz. 

Sentinţele pot fi atacate cu recurs în faţa celei mai înalte instanţe civile din Egipt, iar procesul s-ar putea prelungi ani de zile până la pronunţarea unui verdict. 

Cei condamnaţi sâmbătă sunt doar figurile de prim-plan din miile de persoane reţinute după destituirea de către armată a preşedintelui Mohamed Morsi, în 2013.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.