Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie fără avertisment: Turcia a închis spațiul aerian pentru filiala armeană a companiei moldovenești FlyOne

flyone

Turcia și-a închis sâmbătă, fără avertisment, spațiul aerian pentru compania aeriană low-cost armeană FlyOne Armenia, a anunțat agenția de presă internă Armenpress, care l-a citat pe președintele consiliului de administrație al transportatorului, potrivit Reuters.

"Din motive de neînțeles pentru noi și fără niciun motiv vizibil, autoritățile aviatice turce au anulat permisiunea acordată anterior companiei aeriene FlyOne Armenia de a opera zboruri către Europa prin spațiul aerian turc", a declarat Aram Ananyan, președintele FlyOne.

"Autoritățile aviatice turcești au pus în aplicare anularea fără o notificare prealabilă, punând compania noastră aeriană și pasagerii noștri într-o situație incomodă".

Între timp, companiile aeriene turcești folosesc netulburate spațiul aerian armean pentru zborurile de la Baku la Istanbul.

FlyOne, companie moldovenească

FlyOne Armenia, o filială a companiei aeriene moldovenești FlyOne, și-a început operațiunile în decembrie 2021. În februarie 2023, Ananyan a declarat pentru Armenpress că transportatorul avea cinci aeronave Airbus și oferea zboruri către 14 destinații din opt națiuni europene și din Orientul Mijlociu.

Ankara nu a mai avut legături diplomatice sau comerciale cu Armenia din anii 1990.

Cele două națiuni sunt în dezacord în primul rând din cauza celor 1,5 milioane de persoane despre care Armenia spune că au fost ucise în 1915 de Imperiul Otoman, predecesorul Turciei moderne. Armenia spune că acest lucru constituie un genocid, acuzație pe care Turcia o neagă.

Dar în februarie, o poartă de frontieră dintre vecini a fost deschisă pentru prima dată în ultimii 35 de ani pentru a permite acordarea de ajutor pentru victimele cutremurelor devastatoare din sudul Turciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.