Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie FULGER, în plină stare de alertă: DOUĂ sate au fost băgate urgent în carantină

bbj.hu
carantina

Decizie fulger în plină stare de alertă, în două sate din România. Satele gălăţene Toflea şi Brăhăşeşti, cu o populaţie de aproximativ 9.000 de oameni, au fost introduse în carantină începând de duminică, după ce o anchetă epidemiologică a stabilit că 42 de localnici s-au infectat cu noul virus, iar alţi 284 au intrat în contact cu aceştia, anunță Prefectura, conform Mediafax.

Citește și: Avocatul Gheorghe Piperea face anunţul neplăcut pentru Orban: Patronii de hoteluri se pregătesc să dea în judecată Guvernul

De asemenea, o persoană a murit, informează autorităţile judeţene.

„În urma anchetei epidemiologice efectuate de DSP Galaţi, în satele Toflea şi Brăhăşeşti, comuna Brăhăşeşti, cu o populatie de aproximativ 9000 de locuitori (ultimul recensământ – 2011) s-au constatat următoarele: 42 de persoane confirmate, o persoană decedată şi 284 persoane autoizolate, contacţi ai persoanelor confirmate”, a anunţat biroul de presă al Prefecturii Galaţi.

Decizia a fost anunţată în mod oficial la finalul şedinţei de duminică a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Măsura se va aplica timp de 14 zile.

„Având în vedere evoluţia situaţiei epidemiologice de pe teritoriul Judeţului Galaţi în contextul asigurării măsurilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă determinate de manifestarea noului coronavirus SARS-CoV-2, Instituţia Prefectului Judeţul Galaţi informează că în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit astăzi, 24.03.2020 au fost dispuse noi măsuri de prevenire şi gestionare a situaţiilor de risc: Începând cu data 24.05.2020 ora 05.00, pe o perioadă de 14 zile se instituie măsura de carantină în satele Toflea şi Brăhăşeşti, comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi”, scrie în anunţul făcut de reprezentanţii Prefecturii Galaţi.

Intrările şi ieşirile în cele două sate sunt interzise cu excepţia cazurilor stabilite prin lege. În interiorul comunităţilor se va face dezinfecţie, iar locuitorii vor avea prioritate la testarea pentru depistarea virusului COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.