Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECIZIE a Guvernului în privinţa pensionării magistraţilor/ UPDATE

csm

Aşa cum STIRIPESURSE.RO informa anterior, Consiliul Superior al Magistraturii a cerut Guvernului să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care să se amâne intrarea în vigoare a articolului 81 din noua Legea 303/2004 (statutul judecătorilor şi procurorilor). Potrivit unor surse guvernamentale, solicitarea CSM a fost acceptată, iar în acest moment la Ministerul Justiţiei se lucrează la proiectul de OUG.

UPDATE: Purtătoarea de cuvânt a CSM a declarat, pentru STIRIPESURSE.RO, că instituţia NU a solicitat, nici formal, nici informal, amânarea intrării în vigoare a prevederilor privind pensionarea anticipată a magistraţilor. Dincolo de aceste contradicţii, prevederile privind pensionarea magistraţilor vor fi modificate, au precizat surse guvernamentale.

Răsturnarea de situaţie vine pe fondul respingerii de către CCR a ultimei sesizări pe legea de modificare a statutului magistraţilor, iar preşedintele Iohannis este obligat să o promulge.

Trebuie menţionat faptul că propunerea ca magistraţii să se poată pensiona anticipat dacă au 20 de ani vechime (faţă de 25 în prezent) a venit chiar de la CSM.

Această nouă prevedere ar putea să permită ieşirea la pensie a aproape 2000 de magistraţi, din totalul de aproape 8000, deşi pensionarea anticipată vine la pachet cu o pensie diminuată. Având în vedere că şi pregătirea la Institutul Naţional al Magistraturii creşte de la 2 la 4 ani, în sistem ar putea apărea o adevărată criză de personal.

CITEȘTE ȘI: Top 5 fructe care ajută ficatul şi rinichii .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.