Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie halucinantă în instanţă! Bărbat care a pus un copil să îl masturbeze, eliberat din arest: 'Măsura arestării preventive este excesivă în situaţia dată'

judecator justitie

În plin scandal Caracal, se mai găsesc judecători care manifestă indulgenţă faţă de persoanele care agresează sexual minori. Un bărbat care, de două ori, în zile diferite, l-a pus pe copilul unor vecini să îl masturbeze, se bucură de libertate, după ce a petrecut o săptămână în spatele gratiilor. Daniel Mîtă a oripilat comunitatea din satul Drogu, judeţul Brăila, profitând de inocenţa băieţelului de 12 ani și satisfăcându-și astfel plăcerile bolnave, transmite debraila.ro.

Individul, în vârstă de 32 de ani, a contestat hotărârea Judecătoriei Făurei, care a admis propunerea de arestare preventivă a Parchetului de pe lângă Judecătoria Făurei, iar Tribunalul Brăila, la sfârșitul săptămânii trecute, l-a pus în libertate, înlocuind măsură arestării preventive cu cea a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Daniel Mită a fost scos din spatele gratiilor și trimis în localitatea în care se află și părinții copilului pe care l-a abuzat sexual. Judecătorul i-a impus lui Daniel Mită doar „să nu comunice direct sau indirect, pe nici o cale, cu persoană vătămată minoră”.

„Lipsa antecedentelor penale și conduită sinceră a inculpatului încă de la debutul anchetei judiciare sunt de natură a conduce la concluzia că lăsarea în libertate supravegheată nu este de natură a menține sau crea o stare de pericol la adresa ordinii publice. Având în vedere și modalitatea concretă de săvârșire a prezumtivei fapte, lipsa oricărui element de violență fizică sau de altă natură, se va aprecia că măsură arestării preventive este excesivă în situația dată”, se arată în motivarea deciziei Tribunalului Brăila, potrivti debraila.ro.

Iniţial, judecătorul de la Judecătoria Făurei a considerat că măsură arestării preventive este îndreptățită menționa că „privarea de libertate este necesară pentru a se înlătura sentimentul de insecuritate creat prin comiterea faptei într-o comunitate relativ restrânsă”. „Fapta aduce atingere gravă onoarei și demnității personale a victimei prin modul în care a fost comisă. (…) Trebuie avute în vedere și consecințele potențial negative pe care o astfel de fapta o poate avea în viitor asupra dezvoltării pisho-morale a minorului”, potrivit judecătorului de drepturi și libertăți de la instanța din Făurei.

Timp de două zile, pe 24 și 28 iulie, la orele serii, Mită l-a convins pe minor să îl urmeze în locuința să, unde „a efectuat câte un act de masturbare în prezența persoanei vătămate”. Copilului i-au fost promise sume de bani și i-a fost oferit un telefon mobil pentru a se juca. Totodată, braileanul i-a dat băiețelului aproximativ 10 lei în fiecare zi dintre cele două, determinându-l să-l masturbeze, mai notează debraila.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.