Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie importantă a Franţei împotriva imigranţilor: Ce se va întâmpla la Calais

migranti

Ordinul de evacuare a unei părţi a 'Junglei' de la Calais (nord) dispus de autorităţile franceze, şi contestat de imigranţi şi de diverse asociaţii, a fost validat joi de justiţie, fără a fi totuşi însoţit de un termen de punere în execuţie, relatează AFP. "Totul este valid", a declarat pentru AFP o sursă din cadrul prefecturii Pas-de-Calais. Autorităţile locale au ordonat evacuarea zonei de sud a acestui bidonville până marţi seară, sub ameninţarea recurgerii la forţă, însă justiţia, sesizată în privinţa acestui subiect sensibil, şi-a dat un termen pentru a lua o hotărâre.

Această sursă din cadrul prefecturii a afirmat joi că nu vor exista expulzări forţate: "Vom continua munca angajată cu asociaţiile, pentru a-i convinge pe imigranţi să plece pentru a fi puşi la adăpost în altă parte decât în 'junglă'". Autorităţile se aşteaptă la relocarea a 800-1.000 de imigranţi în centre de primire de la Calais sau în alte părţi din Franţa. Însă conform asociaţiilor, partea de sud a taberei ar găzdui de fapt mult mai mulţi imigranţi, de ordinul a 3.450 de persoane, conform recensământului organizaţiei Help Refugees. Ridicată în apropiere de Calais, mare port din nordul Franţei, 'Jungla' găzduieşte 3.700 de imigranţi, conform autorităţile, sau mai mulţi, conform asociaţiilor care le oferă ajutor. De acolo, aceşti refugiaţi veniţi din Siria, Afganistan sau Sudan speră să ajungă în Anglia, profitând în special de camioanele care trec prin Canalul Mânecii între cele două ţări.

Guvernul vrea să reducă la 2.000 de persoane populaţia din această tabără, principala îngrijorare a Franţei, care a fost relativ scutită de gestionarea afluxului actual din Europa de imigranţi în special sirieni, irakieni sau afgani, cea mai puternică criză a refugiaţilor de pe continent de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Temându-se de un aflux de imigranţi care ar părăsi 'jungla', Belgia a anunţat marţi că a restabilit provizoriu controale la frontiera cu Franţa, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.