Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie importantă la recensământ: Pentru că populația refuză recenzorii, polițiștii o să îi însoțească pe teren pentru a da amenzi

amenzi politia locala

Conducerea Primăriei Miercurea-Ciuc a luat decizia ca poliţiştii locali să însoţească recenzorii la vizitele pe teren, în contextul în care există locuitori care refuză să răspundă la chestionare şi să îi primească în locuinţe pe recenzori.

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că aproximativ 8.000 de persoane din oraş nu au fost recenzate, lucru pe care-l consideră inacceptabil.

Citește și: Recensământul a fost prelungit până la 31 iulie, dată de la care nu se mai poate continua

"Mulţi oameni nu vor să înţeleagă că rezultatele recensământului vor avea un impact mare asupra vieţii noastre. Este inacceptabil faptul că aproximativ 8.000 de persoane din municipiu nu au fost recenzate. Din acest motiv trebuie să luăm o poziţie mai fermă. Trebuie să înţelegem faptul că participarea la recensământ nu este doar o oportunitate, ci şi o obligaţie. Începând de astăzi, poliţiştii locali vor fi prezenţi în zonele cu probleme şi vor da avertismente în primele două zile, dar dacă cineva tot nu primeşte recenzorii, vor aplica şi amenzi", a afirmat Korodi Attila.

Potrivit şefului Poliţiei Locale din Miercurea-Ciuc, Dombi Gyula, "Legea nr. 178/2020 oferă cadrul legal pentru a da avertismente verbale sau scrise persoanelor care refuză să participe la recensământ, putând fi aplicate şi amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei".

Persoanele care nu doresc să-i primească pe recenzori la domiciliu pot opta să meargă la unul dintre cele şapte puncte de recensământ deschise în municipiul Miercurea-Ciuc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.