Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECIZIE în cazul Șerban Nicolae vs. Cosette Chichirău: Ce sancțiune s-a dispus pentru 'poza cu sex anal'

Inquam Photos / Octav Ganea
serban nicolae parlament

Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis în şedinţa de miercuri să-l sancţioneze cu avertisment pe senatorul Şerban Nicolae pentru afirmaţia la adresa deputatului Cosette Chichirău.

Pe 6 decembrie 2017, Cosette Chichirău a povestit cum a fost "înjurată" de senatorul PSD Şerban Nicolae în sala de plen a Camerei Deputaţilor.  Senatorul a afirmat că are o poză cu deputata USR făcând sex anal, în replică la afirmația acestea că are o poză cu social-democratul pe post de șofer al unui condamnat.

Vezi și: Supa-minune care te ajută să slăbești și îți face tenul mai frumos/ REȚETĂ

CNCD consideră că afirmaţiile senatorului Şerban Nicolae adresate deputatului Cosette Chichirău reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2, alin. 1 şi art. 15 din O.G. nr. 137/2000, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

"Colegiul director a aplicat sancţiunea avertismentului contravenţional faţă de domnul senator Şerban Nicolae, având în vedere circumstanţele atenuante ale săvârşirii faptei: a existat o provocare din partea doamnei deputat, iar declaraţia sancţionată a intervenit în cadrul unui dialog în care cele două părţi şi-au adus acuze şi jigniri reciproce", se arată într-un comunicat al CNCD, citat de Agerpres.

De asemenea, Colegiul a avut în vedere şi faptul că, ulterior incidentului, senatorul şi-a cerut scuze public faţă de limbajul utilizat, mai relevă sursa citată.

Hotărârea au fost adoptată cu unanimitate de voturi a celor prezenţi (6 voturi).

Vezi și: Efectele neașteptate ale mișcării: Ce se întâmplă în corpul tău după o singură sesiune de antrenament

Colegiul director recomandă formatorilor de opinie, inclusiv clasei politice, să se abţină de la utilizarea unui limbaj neadecvat, de natură să genereze discriminare.

Hotărârea motivată va fi comunicată părţilor în termen legal şi este supusă căii de atac la instanţa de contencios administrativ, se mai arată în comunicatul CNCD.

Deputatul USR Cosette Chichirău a afirmat pe 6 decembrie 2017 că există în Parlament "un grup infracţional organizat" şi că orice deputat care va vota noul statut al magistraţilor este în complicitate cu acest grup.

Declaraţia a fost făcută după ce deputaţii USR au declanşat un protest spontan în sala de plen a Camerei Deputaţilor faţă de oprirea dezbaterilor asupra legilor "Comisiei Iordache".

Astfel, în timp ce parlamentarii majorităţii au votat sau respins articole şi amendamente la statutul magistraţilor, grupul USR, "înarmat" cu coli pe care scria "Hoţii!", a continuat să citească de la portavoce amendamentele proprii.

În acest context, Cosette Chichirău a povestit cum a fost "înjurată" de senatorul PSD Şerban Nicolae.

Tot pe 6 decembrie 2017 senatorul PSD Şerban Nicolae şi-a cerut scuze alegătorilor pentru cuvintele pe care i le-a adresat deputatei USR Cosette Chichirău, menţionând că nu a mai suportat insulta şi calomnia venite din partea acesteia şi a cedat.

Deputata Cosette Chichirău (USR) a depus plângere împotriva senatorului PSD Şerban Nicolae la Comisia de disciplină a Senatului şi la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, a informat Uniunea Salvaţi România, prin intermediul unui comunicat din 18 decembrie 2017.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.