Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie în coaliție - S-a stabilit numele viitorului președinte al ASF (surse)

Cristi Șelaru
Autoritatea de Supraveghere Financiară ASF

Coaliția PSD-PNL a stabilit numele viitorului președinte al Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), funcție care revine PSD, după un mandat deținut de Nicu Marcu, propus de PNL.

Potrivit surselor politice, viitorul șef ASF va fi Alexandru Petrescu, actual președinte al Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), fost director al Poștei Române și fost ministru al Economiei.

Cu un salariu de peste 15.000 de euro net pe lună și control asupra pieței asigurărilor, funcția de președintele ASF este una dintre cele mai râvnite.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este instituția românească responsabilă cu autorizarea, reglementarea, supravegherea și controlul entităților din piețele financiare non-bancare românești: asigurări-reasigurări, instrumente și investiții financiare și pensii private.

Mandatului Consiliului ASF expiră în luna noiembrie. Consiliul este format din președinte, prim-vicepreședinți, trei vicepreședinți și patru membri neexecutivi. Nicu Marcu ocupă funcția de președinte din iunie 2020. Anterior, acesta a fost vicepreședinte al Curții de Conturi, președinte al Consiliului Național de Integritate, deputat. Mandatul lui Nicu Marcu a fost marcat de falimentul Euroins.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.