Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie inedită în instanță: Mai mulți liberali, obligați să-i plătească indemnizația unui consilier social-democrat

pn psd pnl

O situație mai rar întâlnită în administrația locală are loc în Bihor, unde aleșii PNL din Consiliul Județean au fost obligați de instanță să valideze mandatul unui consilier PSD și să-i plătească retroactiv indemnizația din septembrie 2017 până în prezent.

PSD-istul Adrian Szatmari i-a acționat în judecată pe reprezentanții județeni ai PNL, care au refuzat să îi ofere votul de investire în funcția de consilier județean. Szatmari trebuia să ocupe locul rămas vacant după excluderea Anei Maria Tiron. Cum consilierii PNL au boicotat ședințele CJ Bihor, Szatmari a rămas pe dinafară, iar alianța PSD+ALDE+UDMR și-a pierdut, temporar, majoritatea, noteză bihon.ro.

Vezi și: Scapă de stres și anxietate cu aceste cinci metode naturale

La sfârșitul săptămânii trecute, Tribunalul Bihor a dat sentința în procesul intentat de Szatmari consilierilor județeni. Potrivit acesteia, consilierii PNL sunt obligați să îi ofere lui Szatmari votul de validare în funcția de consilier județean și să îi plătească despăgubiri.

„Obligă pârâţii să adopte o hotărâre de validare a mandatului de consilier judeţean al reclamantului. Obligă în solidar pe pârâţi (…) să-i plătească reclamantului despăgubiri echivalente cu valoarea îndemnizaţiilor de şedinţă corespunzătoare funcţiei de consilier judeţean începând cu data 27.09.2017 şi până la data validării”, se precizează în sentința Tribunalului. Consilierii județeni pot face apel în termen de 15 zile.

Indemnizația lunară a unui consilier județean este de aproximativ 650 de lei.

Vezi și: Sfatul psihoterapeutului: Cum îți dai seama că suferi de tot mai des întâlnitul Sindrom Burnout și cum te tratezi

„Justiția dă dreptate PSD în procesul privind nevalidarea colegului nostru, domnul Adrian Szatmari de către grupul de consilieri PNL din Consiliul Județean Bihor! În sentința dată astăzi de către Tribunalul Bihor, se arată foarte clar că PNL trebuie să voteze hotărârea de validare a consilierului nostru, neavând nici un drept legal să blocheze validarea. De asemenea, instanța obligă întregul grup PNL la plata indemnizației de consilier al domnului Szatmari, începând din septembrie și până astăzi. Este o decizie cât se poate de normală și corectă. Sper că și PNL va înțelege, în sfârșit, că nu mai poate continua circul și boicotul ilegal din Consiliul județean”, a scris pe Facebook Ioan Mang, președintele PSD Bihor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.