Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie ISTORICĂ în Siria. Un creștin a fost ales președinte al Parlamentului

siria turcia

Deputaţii sirieni au ales joi un nou preşedinte al Parlamentului, Hammoude Sabbagh, care a devenit primul creştin ce a obţinut această funcţie în ultimii zeci de ani în Siria, relatează AFP.

Hammoude Sabbagh, un creştin sirian în vârstă de 58 de ani din provincia Hassake (nord-est), a obţinut 193 de voturi pentru din totalul de 252 de parlamentari, potrivit presei oficiale, scrie agerpres.ro.

Citește și: Detaliu interesant! Cui i-a cedat TOATE casele Gabriel Sandu, omul care l-a denunțat, miercuri, pe fostul președinte Traian Băsescu

El este primul creştin care a obţinut această funcţie după Fares el-Khoury, care a fost ales de două ori în timpul mandatului francez (1920-1946) şi a treia oară după declararea independenţei Siriei.

Sabbagh, licenţiat în drept, este la fel ca majoritatea parlamentarilor sirieni membru al partidului Baas, aflat la putere de jumătate de secol în Siria.

Citește și: Avalanșă de scumpiri! Unde sunt așteptate cele mai mari creșteri

Înainte de începerea conflictului din Siria în martie 2011, creştinii, proveniţi din 11 comunităţi diferite, reprezentau circa 5% din populaţie.

Ei au stat în general departe de conflict, însă mulţi îl susţin pe preşedintelui Assad, în special din cauza temerii faţă de anumite grupări rebele islamiste. În plus, regimul de la Damasc s-a prezentat de-a lungul conflictului ca protector al minorităţilor din Siria.

Citește și: Nu este soția! Pe cine a ÎNSĂRCINAT Dan Diaconescu să se ocupe de afacerile sale

Creştinii au fost vizaţi de jihadiştii Statului Islamic (IE), care au comis răpiri în masă şi au distrus biserici creştine.

Potrivit episcopului caldean din Alep, Antoine Audo, jumătate din cei 1,5 milioane de creştini din Siria ar fi părăsit ţara.

Citește și: BNR explică! De ce depinde CREȘTEREA ratelor românilor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.