Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie la Summit-ul NATO: Alianța susține Ucraina însă tot de pe margine

Radu Tudor/ Blog
Harta NATO

Liderii ţărilor membre NATO vor reafirma, la summitul aflat în curs la Bruxelles, susţinerea pentru integritatea teritorială a Ucrainei, dar vor confirma poziţia de a nu se implica militar în mod direct într-o confruntare cu Rusia, afirmă oficiali din cadrul Alianţei Nord-Atlantice, scrie Mediafax.

Citește și: Recunoștința Ucrainei față de România: Kuleba îndeamnă la boicotarea Renault pe motiv că e sponsorul Rusiei .

Citește și: VIDEO Sorin Ovidiu Vîntu a izbucnit: 'Idiotul de Zelenski și-a nenorocit țara, că l-au umflat cu pompa niște mafioți'

Potrivit proiectului Declaraţiei finale a summitului NATO, Alianţa-Nord-Atlantică susţine Ucraina şi cere Rusiei să oprească imediat invazia militară lansată în urmă cu exact o lună. Dar Alianţa Nord-Atlantică reiterează că nu se va implica direct pentru oprirea invaziei militare ruse, afirmă oficiali de la sediul NATO din Bruxelles, sub protecţia anonimatului, potrivit site-ului Politico.eu.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, li s-a adresat liderilor statelor NATO prin videoconferinţă şi a cerut intensificarea asistenţei militare şi "ajutor, sub orice formă, pentru închiderea spaţiului aerian ucrainean". Alianţa-Nord-Atlantică a transmis clar, în mai multe rânduri, refuzul de a se implica în instituirea unei zone de interdicţie aeriană în Ucraina, pentru a evita riscurile unei confruntări militare directe cu Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.