Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie ȘOC: Ce hotărâre DRASTICĂ a luat Malaezia după uciderea lui Kim Jong Nam

www.dailymail.co.uk
Kim Jong Nam

Autorităţile din Malaezia au decis sâmbătă expulzarea ambasadorului nord-coreean la Kuala Lumpur şi l-au declarat "persona non grata", cerându-i să părăsească teritoriul malaezian în termen de 48 de ore, informează Reuters.

Decizia intervine după aproape trei săptămâni de la asasinarea lui Kim Jong Nam, fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong Un, în aeroportul din Kuala Lumpur.

Citește și: Declarație șoc: 'Uniunea Europeană pierde războiul cu Europa!'

Surse oficiale americane şi sud-coreene au afirmat că fratele vitreg al lui Kim Jong Un ar fi fost asasinat de agenţi ai regimului de la Phenian.

Ambasadorul nord-coreean la Kuala Lumpur, Kang Chol, a declarat luna trecută că ţara sa 'nu poate avea încredere' în modul în care autorităţile din Malaezia gestionează investigarea acestui caz. El a acuzat totodată Malaezia de 'înţelegere secretă cu forţe externe', făcând aluzie la Coreea de Sud, anunță Agerpres.

Malaezia i-a cerut ambasadorului nord-coreean să-şi ceară scuze pentru acuzaţiile făcute, însă nu a primit niciun răspuns, potrivit ministrului malaezian de externe, Anifah Haji Aman. "Malaezia va reacţiona ferm împotriva oricărei insulte sau oricărei încercări de a-i fi stricată reputaţia", a declarat sâmbătă Anifah.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.