Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie-ȘOC în justiție: asociația precursoare a USR a fost DIZOLVATĂ

sigla USR
USR

După ani în care ONG-urile din ecosistemul construit de actualul primar au blocat, pe diverse căi, diverse proiecte de afaceri - asta înainte ca Nicușor Dan și alianța PNL-USR-PMP din Consiliul general să oficializeze practica la nivel instituțional, începând din 2020 - cei hărțuiți au început să se apere în instanță.

Iar cea mai recentă decizie  a judecătorilor dă o grea lovitură celui mai cunoscut vehicul asociativ al "salvatorilor". Astfel, precursoarea partidului omonim, înființată și condusă ani de zile de către Nicușor Dan - Asociația salvați Bucureștiul - a fost DIZOLVATĂ de către Judecătoria Sectorului 5. Funcționarea deja celebrei Asociații, pe simpatizanții și membrii căreia primarul general și-a pornit demersul politic, fusese contestată de ONE MIRCEA ELIADE PROPERTIES SRL, companie imobiliară devenită țintă predilectă a edilului. Astfel, firma românească dăduse în judecată Asociația Salvați Bucureștiul.

"Admite cererea principală având ca obiect dizolvare persoană juridică, formulată de reclamanta One Mircea Eliade Properties S.R.L., în contradictoriu cu pârâta Asociaţia Salvaţi Bucureştiul. Admite cererea de intervenţie principală având ca obiect dizolvare persoană juridică, formulată de intervenientul Călina Virgil, în contradictoriu cu pârâta Asociaţia Salvaţi Bucureştiul." se arată în decizie.

Totodată, instanța "Dispune dizolvarea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul. Dispune înscrierea menţiunii dizolvării Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul în Registrul special al asociaţiilor şi fundaţiilor ţinut de Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Dispune parcurgerea procedurii de lichidare a asociaţiei. Numeşte lichidator, în vederea îndeplinirii operaţiunilor de lichidare a asociaţiei, societatea Fast Insolv IPUR (nr.200 din listă – secţiunea a II-a A Societăţi profesionale cu personalitate juridică), cu sediul în București. Stabileşte un onorariu provizoriu al lichidatorului de 2.000 lei, în sarcina reclamantei şi a intervenientului, în mod egal, câte 1.000 lei, fiecare. Dispune publicarea dizolvării asociaţiei, pentru un termen de 6 luni, conform art.65 din O.G. nr.26/2000."

Având în vedere lungul șir de procese pe care grupul de ONG-uri din zona "sălvatoristă" le-au intentat, uneori fiind acuzate în spațiul public chiar de șantaj, lovitura primită de asociația-fanion a presupușilor progresiști anunță vremuri grele pentru cei care, la adăpostul unor sloganuri generoase, au hărțuit investitorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.