Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie RADICALĂ a Al-Qaida privind soarta românului sechestrat în Mali, după ce în CSAT s-a decis trimiterea de trupe din România în Republică

breaking news

Organizaţia teroristă Al-Qaida în Mali a anunţat, miercuri, suspendarea negocierilor pentru eliberarea a cinci ostatici, inclusiv a românului răpit în anul 2015 în Burkina Faso.

Alianţa teroristă Nusrat al-Islam wal-Muslimin - considerată drept filiala din Mali a reţelei teroriste Al-Qaida - a difuzat miercuri un comunicat în care anunţă numele celor cinci ostatici pe care îi deţine, avertizând că negocierile pentru eliberarea captivilor au fost suspendate.

Cei cinci ostatici sunt Iulian G. (România), Jocelyn E. (Australia), Béatrice S. (Elveţia), Gloria Cecilia N.A. (Columbia) şi Sophie P. (Franţa), informează agenţiile de presă Al-Akhbar şi EFE.

Grupul terorist a transmis că suspendă "orice fel de comunicare" despre ostatici, pe durată nedeterminată. Organizaţia islamistă a acuzat Guvernul de la Paris "colonizator" că este "responsabil direct" de tergiversarea negocierilor. Guvernele ţărilor din care provin ostaticii au "partea lor de responsabilitate", subliniază grupul Nusrat al-Islam.

Alianţa teroristă Jamat Nusrat Al-Islam Wal Muslimin (Grupul de susţinere a Islamului şi Musulmanilor) a fost formată în martie 2017 prin fuziunea grupărilor Ansar Dine, Al-Qaida în Magrebul Islamic, Al-Mourabitoune şi Frontul de Eliberare din Macina. Grupul terorist considerat Al-Qaida în Mali este condus de islamistul Iyad Ag Ghali.

"Ca un element de noutate, pe care vreau să îl menționez, în anul 2019, România va participa cu un detașament de elicoptere militare la misiunea multidimensională integrată ONU de stabilizare din Republica Mali, desfășurând operații de evacuare medicală, transport de trupe și echipamente și de asigurare a suportului logistic necesar personalului ONU dislocat în această țară", a anunțat, astăzi, Klaus Iohannis.

Citește și: Discuție INCENDIARĂ, în sediul DNA, între Anca Jurma și Florentina Mirică! Jurma: Băi, deci e o armată de bărbați în această instituție! Ca șoarecii!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.