Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie radicală a Charlie Hebdo: Va renunţa la ediţia sa germană pentru că are cititori prea puţini

charlie hebdo

Versiunea în limba germană a săptămânalului de satiră Charlie Hebdo, lansată în urmă cu un an, va înceta să mai apară din cauza lipsei de cititori, au anunţat editorii publicaţiei franceze într-un text publicat în ultima ediţie germană a acestei reviste, care va rămâne la standurile de presă timp de două săptămâni începând de joi, informează AFP. "Aşa cum ştiţi, noi, cei de la Charlie Hebdo, iubim surprizele. Şi avem astăzi două veşti pentru voi, una buna şi una rea. Cea bună este că în acest moment ţineţi între mâinile voastre un număr de colecţie. Cea proastă este că acesta este ultimul număr al versiunii germane a lui Charlie Hebdo", se afirmă în editorialul acestui număr, semnat de redactorul-şef francez Gerard Biard şi de redactorul-şef al ediţiei germane, Minka Schneider.

"O aventură trebuie să se încheie atunci când spiritul de aventură a plecat! Nu a fost mereu uşor să vă înţelegem, la fel cum nu a fost mereu uşor să ne înţelegeţi. Şi nu vă puteţi imagina de câţi cititori are nevoie o revistă pentru a fi rentabilă. De prea mulţi pentru ca noi să continuăm să vă servim", se afirmă în acelaşi editorial, intitulat "Noapte bună, prieteni, a venit timpul să plecăm".

Versiunea germană a săptămânalului de satiră şi-a fixat obiectivul de 10.000 de cititori pentru a fi rentabilă, prag care nu a fost însă atins, a explicat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a publicaţiei, fără să ofere cifre exacte în legătură cu tirajul acesteia. "Atunci când ne-am lansat în această aventură, în urmă cu exact un an, nu ştiam unde ea ne va duce. Însă ni se părea, şi continuă să ni se pară, că este important să prezentăm Charlie Hebdo tuturor acelora care ne susţin începând din 7 ianuarie 2015, dar care, înainte de acea dată, nu ştiau nimic sau aproape nimic despre revista noastră", au adăugat semnatarii editorialului, conform Agerpres.

Versiunea germană a revistei Charlie Hebdo a reprezentat prima incursiune în străinătate a acestui săptămânal francez de satiră.

 

La fel ca în cazul primului număr, ultima ediţie germană a ales să publice pe copertă o caricatură a cancelarului german Angela Merkel.

 

În acel desen, realizat de Juin, Angela Merkel este prezentată în timp ce aleargă şi strigă "Ajunge!", fiind urmărită de un exemplar al revistei Charlie Hebdo. Titlul desenului este "Hărţuită timp de un an".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.