Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie radicală a televiziunii publice din Germania: Nu va mai difuza concerte Roger Waters pentru că muzicianul susţine boicotarea Israelului

holocaust

Televiziunea publică germană a anunţat că nu va mai difuza anul viitor concerte ale muzicianului britanic Roger Waters după ce artistul a fost acuzat de anti-Semitism. Waters se numără printre cei mai proeminenţi susţinători ai Boycott, Divestment and Sanctions Movement (BDS), un grup palestinian care solicită artiştilor să boicoteze Israelul, în semn de protest faţă de ocuparea unor teritorii locuite de palestinieni, scrie The Hollywood Reporter.

Roger Waters, împreună cu alţi susţinători ai BDS, a fost acuzat de anti-Semitism pentru protestul lui. Cinci posturi de televiziune şi radio afiliate reţelei naţionale ARD au renunţat la planul de a tranbsmite concertele lui Waters de la Berlin şi Koln, programate pentru vara viitoare. RBB, unul dintre posturile regionale ARD, a transmis că a renunţat la a transmite show-urile lui Waters cu scopul de a transmite un mesaj celorlalţi artişti care refuză să concerteze în Israel.

Marek Lieberberg, managerul de turneu al lui Waters şi fiul unor supravieţuitori ai Holocaustului, a catalogat decizia reţelei de televiziune ca „absolut ridicolă”. El a declarat pentru ziarul german Mannheimer Morgen că valul de susţinere a partidului german de extremă dreaptă a demonstrat că evreii germani au fost îndreptăţiţi să fie îngrijoraţi de „antisemitismul vădit şi în creştere” în această ţară, însă a argumentat că Waters „are dreptul la libertate de opinie”.

Mişcarea BDS a fost lansată în 2005 ca o campanie non-violentă în încercarea de a pune presiune pe Israel pentru a fi de acord cu legea internaţională şi să elibereze teritoriile pe care le-a ocupat din 1967. Cântăreţul australian Nick Cave a declarat că recentul lui turneu în Israel a fost un răspuns direct mişcării BDS, despre care a spus că încearcă să reducă la tăcere artiştii. Actriţa Helen Mirren a refuzat, de asemenea, să răspundă solciitării de a se alătura boicotului.

Reţeaua ARD a fost şi ea acuzată de anti-Semitism, după ce unul dintre posturile ei a refuzat să difuzeze un documentar despre discriminare şi violenţele care îi vizează pe evreii din Europa. ARD a susţinut că „Chosen and Excluded —The Hate on Jews in Europe” era subiectiv şi nu întrunea standaredele jurnalismului. Totuşi, după ce filmul a fost publicat online, ARD l-a difuzat - editat şi cu mai multe comentarii suplimentare, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.