Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie RADICALĂ a unor jurnalişti: Au închis ziarul după ce o colegă de-a lor a fost asasinată

uscpublicdiplomacy.org
sua mexic

Un ziar din oraşul mexican Ciudad Juarez, situat la graniţa cu SUA, a anunţat că îşi încetează activitatea după 27 de ani de existenţă din cauza creşterii insecurităţii de-a lungul frontierei cu Statele Unite, relatează luni DPA. Directorul ziarului 'Norte de Ciudad Juárez', din statul mexican Chihuahua, şi-a anunţat planurile de a suspenda publicaţia într-un editorial, afirmând că decizia a fost luată în parte din cauza lipsei de garanţii pentru jurnalismul critic.

Citește și: Ce grile de impozit pregăteşte Guvernul!

Anunţul făcut de Oscar Cantu survine la numai câteva săptămâni de la împuşcarea unei jurnaliste care lucra pentru ziarul Norte. Miroslava Breach, 54 de ani, scria despre crima organizată pentru Norte şi pentru publicaţia La Jornada. Ea a fost atacată şi împuşcată mortal în maşina ei de unul sau mai mulţi atacatori neidentificaţi. Moartea jurnalistei a survenit la numai câteva zile după uciderea directorului portalului de ştiri El Politico din statul Veracruz. Mexicul este clasat pe locul 149 în clasamentul organizaţiei Reporteri fără frontiere privind libertatea presei în lume, fiind ţara cu cel mai mare risc, în afară de cele în care se află în stare de război, conform Agerpres.

Citește și: Vine CRIZA financiară? La ce ne putem aștepta

Deşi a citat securitatea ca principalul motiv pentru închiderea ziarului, Oscar Cantu a făcut referire de asemenea la motive economice. 'Anunţul de adio' a apărut şi pe site-ul ziarului. 'Întotdeauna am încercat să relatăm cu cel mai mare grad de adevăr, obiectivitate, onestitate şi transparenţă', se menţionează în mesajul de rămas bun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.