Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie radicală, după 74 de ani - Cea mai mare companie aeriană din Israel renunță la zborurile spre Africa de Sud

Markus Mainka / imageBROKER / Profimedia
el al airlines

Compania El Al Israel Airlines a declarat vineri că își suspendă ruta către Johannesburg la sfârșitul lunii martie, invocând o scădere abruptă a cererii după ce Africa de Sud a acuzat Israelul de genocid la Curtea Mondială.

Transportatorul Israelian zboară de până la două ori pe săptămână fără escală spre Johannesburg.

"Israelienii nu vor să zboare spre Africa de Sud", a declarat un purtător de cuvânt al El Al. "Ei anulează zboruri, iar avioanele sunt destul de goale... Înțelegem că aceasta este situația, pentru că înainte era altfel."

"Faptul că israelienii nu vor să meargă în Africa de Sud, dar vor să meargă în alte locuri, ne ajută să decidem că punem în pauză această rută", a mai spus ea. Compania a citat, de asemenea, situația actuală a securității.

Demersul Africii de Sud la CIJ

Curtea Internațională de Justiție a somat Israelul să ia mai multe măsuri. Instanța supremă a ONU a cerut măsuri de urgență împotriva Israelului într-un caz de genocid adus împotriva lui de Africa de Sud. Curtea Internațională de Justiție nu a ordonat Israelului să-și suspende campania militară în Gaza, dar a spus că Israelul trebuie să „se asigure, cu efect imediat, că armata sa nu comite niciun act” care ar putea contraveni Convenției de genocid.

După atacul din 7 octombrie asupra Israelului de către gruparea islamistă Hamas, care a ucis 1.200 de israelieni și a răpit peste 240 de persoane, Israelul a reacționat dur în Gaza guvernată de Hamas. Peste 25.000 de persoane au fost ucise, potrivit autorităților sanitare din Gaza.

În urmă cu două săptămâni, Africa de Sud a susținut că ofensiva aeriană și terestră a Israelului a avut ca scop "distrugerea populației" din Gaza.

El Al a declarat că, odată ce va înceta să mai zboare spre Johannesburg, va muta aeronavele de mare capacitate pe care le folosește pe această rută pentru a extinde destinațiile actuale către America de Nord și Bangkok și Tokyo în Asia, examinând în același timp noi rute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.