Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DECIZIE RADICALĂ luată de Federația de Gimnastică, după dezastrul de la Mondiale: Centrele olimpice au fost ÎNCHISE

gimnastica

Federaţia Română de Gimnastică a decis, în cadrul Comitetului Executiv de joi, 24 octombrie, descentralizarea loturilor olimpice, după ce echipele de gimnastică artistică, atât cea feminină cât şi cea masculină, au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, anunță MEDIAFAX.

"Astăzi, la sediul Federaţiei Române de Gimnastică, a avut loc întâlnirea Comitetului Executiv FRG, în cadrul căruia a fost dezbătută situaţia actuală a gimnasticii artistice româneşti.

Citește și: E oficial- Vom avea parte de mai multe zile libere

Ţinând cont de faptul că echipele României de gimnastică artistică, atât cea feminină cât şi cea masculină, nu şi-au îndeplinit obiectivul la Campionatele Mondiale de la Stuttgart, şi anume calificarea olimpică cu echipa, s-a hotărât descentralizarea loturilor naţionale olimpice!

În perioada următoare, componenţii loturilor îşi vor continua activitatea la cluburile unde sunt legitimaţi, urmând ca la începutul anului viitor să fie anunţată noua strategie şi structura sub care se va continua.

Va urma şi o analiză mai în detaliu, iar Federaţia Română de Gimnastică va continua să susţină pregătirea sportivilor în sistem descentralizat, în funcţie de obiectivele setate şi de perspectivele fiecărui gimnast în parte.

Vom reveni cu detalii!", se arată în comunicatul Federației Române de Gimanstică.

Echipa feminină de gimnastică a României nu va fi prezentă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, după ce a ieşit în afara clasamentului de 12 la CM de la Stuttgart. Echipa României, în componenţa Denisa Golgotă, Ioana Crişan, Carmen Ghiciuc, Maria Holbură şi Ana Maria Puiu, a încheiat calificările cu un total de 151.895 de puncte. România a ratat participarea şi la Jocurile Olimpice din 2016, după o participare neîntreruptă între 1976 - 2012, iar la ultima ediţie a CM a ratat finala, clasându-se pe locul 13.

Citește și: Pensiile și salariile sunt vizate- Măsurile propuse de noul Guvern

Și echipa masculină de gimnastică a României a rămas în afara Jocurilor Olimpice de la Tokyo, după ce s-a clasat pe locul 24 din 25 de echipe în calificările de la Campionatul Mondial de la Stuttgart. Echipa României a fost formată din Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Vlad Cotuna, Roland Modoianu şi Răzvan Marc și a adunat 234.094 puncte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.