Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie RADICALĂ pe litoral: Zeci de mii de turişti vor fi afectaţi, se cere intervenţia lui Mihai Tudose

alerta

Zeci de mii de turişti ar putea fi afectaţi de o propunere extrem de tranşantă a salvamarilor de pe litoralul românesc. Aceştia vor să închidă plajele pe care mor mulţi oameni, pe care le consideră extrem de periculoase. Este propunerea preşedintelui Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România, Gabriel Bălan, Mai mult, acesta îi solicită premierului şi reglementarea situaţiei skijet-urilor, astfel ca acestea să nu mai fie în apropierea persoanelor aflate la plajă, pentru evitarea producerii unor accidente, conform news.ro.

„Unde este zonă periculoasă să închidă plaja. Nu mai fac plajă organizată şi nici nu îi dau salvamari acolo. Vrea să moară, să se ducă. Cineva pe Facebook a spus că strângi bani un an întreg să vii să te distrezi şi te înmormântezi la plajă. Treaba ta ce faci, domnule, dar trebuie să ne protejăm şi pe noi. De la începutul sezonului avem 1976 de intervenţii la mare, din care, reţineţi, sunt 773 în zilele cu steag galben şi peste 839 pe steag roşu. În Australia, în Germania, la steag roşu salvamarul pleacă acasă. Este o nebunie să crezi că salvamarul este Dumnezeu, păşeşte pe apă ca Moise şi vine înapoi. Nici pe el nu se poate salva. Sunt state care au instituit amendă. Belgia, Germania, Italia, Spania dau amendă până la sute de dolari sau de euro pentru cel care nu respectă avertismentele”, a spus preşedintele Asociaţiei Naţionale a Scafandrilor Profesionişti şi Salvamarilor din România.

El a afirmat că a făcut un memoriu la premierul României pentru a reglementa în regim de urgenţă situaţia skijet-urilor de pe litoral. „Am făcut un memoriu la premierul României pentru a reglementa în regim de urgenţă situaţia celor care se joacă cu skijeturile pe apă. Nu este o treabă simplă. Când ai o maşină de cai putere, ai şi permis în buzunar, dar cum dai unui copil de 16 ani fără nimic, mai bea şi o bere, să se joace cu 200 de cai putere printre capul oamenilor. Domnul premier a dat memoriul la Ministerul Dezvoltării spre soluţionare”, a mai spus Bălan, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.