Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie rară în România - Liberalii exclud din partid un primar pentru dezastrul provocat în orașul pe care îl conduce

facebook.com
afara out sut

Competența și susținerea politică se află rareori în aceeași tabără în politica din România, dar un primar liberal a mers prea departe, iar acum riscă excluderea din PNL.

Primarul municipiului Lugoj, Claudiu Buciu, ar putea fi exclus din PNL sau ar putea fi suspendat pe o perioadă de şase luni, după ce a decis să desfiinţeze mai multe instituţii din oraşul pe care îl conduce, printre care Casa de Cultură, Serviciul de Administrare a Cinematografului ”Bela Lugosi” şi Şcoala de Arte.

O discuţie în acest sens va avea loc săptămâna viitoare, în cadrul organizaţiei PNL Timiş, informează News.ro.

”Biroul Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei judeţene PNL Timiş se va întruni săptămâna viitoare pentru a analiza activitatea lui Claudiu Buciu, primarul municipiului Lugoj. Şedinţa este organizată după ce, ieri, Claudiu Buciu a desfiinţat Casa de Cultură a Municipiului, Şcoala de Arte „Remus Taşcău”, Galeria de Artă şi Serviciul de Administrare a Cinematografului Bela Lugosi”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, al PNL Timiş.

Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, este de părere că desfiinţarea acestor instituţii este un abuz din partea primarului.

"Din punctul meu de vedere, ce a făcut Claudiu Buciu la Lugoj este un abuz şi o nerespectare a valorilor liberale care promovează cultura şi dialogul civic. Voi cere în cadrul BPJ, cel puţin suspendarea pe 6 luni" a declarat Alin Nica, preşedintele PNL Timiş.

Sancţiunea care îi va fi aplicată va fi supusă dezbaterii Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al organizaţiei judeţene PNL Timiş.

”Claudiu Buciu riscă chiar şi excluderea din partid. Totodată, va fi analizată activitatea consilierilor locali ai PNL Lugoj şi rezultatele organizaţiei municipale a PNL Lugoj”, se mai arată în comunicat.

Şi preşedintele PSD Lugoj, Călin Dobra, a criticat desfiinţarea acestor instituţii şi a anunţat că va sesiza Prefectura Timiş.

”Îmi exprim maxima dezamăgire faţă de cei care au votat aceste poiecte de desfiinţare şi noua organigramă a primăriei. Mă refer la consilierii locali PNL, pe care îi credeam oameni cu coloană, nu subjugaţi actualului primar, la consilierul PSD care a subscris la acţiunea primarului şi care va suporta consecinţele unui astfel de demers, dar şi la consilierii USR pe care îi observ că sunt vocali pe reţelele de socializare, dar atunci când trebuie să participe la dezbatere şi la vot, lipsesc cu desăvârşire, neavând capacitatea să îşi asume anumite lucruri. Sunt convins că aceste voturi nu vor produce efecte, pentru că în această săptămână echipa PSD Lugoj va face contestaţie la Prefectură ţinând cont de anumite demersuri ilegale realizate în ceea ce înseamnă noua organigramă şi desfiinţarea acestor instituţii”, a declarat Călin Dobra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.