Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizie surprinzătoare a președintelui palestinian: Și-a amânat întâlnirea cu Putin, la Moscova

nbcnews.com
Mahmoud Abbas

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, şi-a amânat şi-a amânat vizita pe care urma să o facă la Moscova în următoarele două săptămâni.

Acesta urma să se deplaseze în Rusia pe 15 noiembrie, dar a trebuit să-şi amâne vizita, a anunţat ministrul-adjunct al afacerilor externe al Federaţiei Ruse.

„La cererea autorităţilor palestiniene, vizita a fost amânată", a afirmat Mihail Bogdanov, citat de agenţiile de presă ruse, anunţând de asemenea că această vizită trebuia iniţial să aibă loc pe 15 noiembrie, potrivit agerpres.ro.

Autorităţile ruse au evocat de mai multe ori în ultimele săptămâni o apropiată vizită a lui Mahmoud Abbas, fără a comunica până acum data exactă a acesteia.

Responsabilii palestinieni „au explicat că situaţia actuală este dificilă, că preşedintele Abbas nu poate părăsi regiunea" în acest context, a adăugat Mihail Bogdanov.

Potrivit ministrului-adjunct rus de externe, contactele vor fi „menţinute la nivel operaţional, în special prin telefon".

Rusia menţine tradiţional bune relaţii atât cu autorităţile israeliene şi palestiniene, cât şi cu mai mulţi actori regionali, precum Siria, Egipt şi Iran, amintește AFP.

Rusia are relaţii bune atât cu Israelul, cât şi cu Hamas, pe care nu îl consideră o organizaţie teroristă, precizează Times of israel.

Președintele rus Vladimir Putin s-a întâlnit ultima dată cu Mahmoud Abbas anul trecut, în marja unei conferințe regionale din Kazahstan.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.