Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SURPRIZĂ în SUA - Fostul patron Starbucks, pregătit să-l înlocuiască pe Donald Trump în 2020: 'Intenţionez în mod serios să mă prezint la prezidenţiale'

Twitter
alegeri sua casa alba

Miliardarul american Howard Schultz, fostul patron al Starbucks, ''intenţionează în mod serios'' să candideze ca independent în 2020 la alegerile prezidenţiale din Statele Unite ale Americii (SUA), pentru a-l înfrunta pe actualul preşedinte, republicanul Donald Trump, relatează luni AFP, conform agerpres.ro. 

''Intenţionez în mod serios să mă prezint la prezidenţiale'', a declarat Schultz (65 de ani) duminică seara la CBS. Declarându-se drept ''un democrat dintotdeauna'', Schultz a precizat că se va prezenta ''ca centrist independent din afara sistemului bipartizan''. 

''Trăim o perioadă cu mai multe incertitudini'', a afirmat el, adăugând că Trump ''nu este calificat pentru a fi preşedinte'' şi, printre altele, republicanii şi democraţii ''nu fac niciodată ceea ce este necesar pentru poporul american şi se consacră, în fiecare zi, unei politici revanşarde''.

Radu Tudor, ieșire incediară după cifrele prezentate de Liviu Dragnea: 'Există două vești bune și două vești proaste'


Cele două partide sunt responsabile de umflarea datoriei suverane a ţării la 21.500 de miliarde de dolari, ''un exemplu periculos al eşecului responsabilităţii lor constituţionale'', a estimat Schultz . 

Howard Schultz a înlăturat temerile potrivit cărora candidatura sa va favoriza o divizare a votului opoziţiei şi va duce la realegerea lui Trump. ''Vreau să văd poporul american că va câştiga. Vreau ca America să câştige'', a dat el asigurări.

Klaus Iohannis blochează Guvernul, scenariul-bombă luat în calcul de PSD - Mișcare de efect împotriva președintelui în Parlament


În viaţa politică americană, candidaţii care se prezintă în afara celor două mari formaţiuni politice la alegerile prezidenţiale, în pofida dificultăţilor pe care ei trebuie să le surmonteze, sunt deseori acuzaţi că provoacă pierdere taberei de care ei sunt totuşi cel mai apropiaţi. 

În 1992, miliardarul conservator Ross Perot a luat suficiente voturi de la republicanul George H.W. Bush pentru ca democratul Bill Clinton să fie ales. Şi democraţii l-au acuzat pe avocatul Ralph Nader de eşecul lui Al Gore în 2000 în faţa republicanului George W. Bush. 

Schultz a crescut într-un cartier popular din New York, apoi a făcut avere instalându-se în statul Washington (nord-vest) în anii 1980 şi făurindu-şi imperiul de lanţuri de cafenele Starbucks.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.