Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizii în instanţă: Studenţii exmatriculaţi de la Facultatea de Drept din Bucureşti obţin pe rând suspendarea deciziei

facultatea de drept

Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti este obligată să reîncadreze mai mulţi studenţi dintre cei 45 care au fost exmatriculaţi recent pentru că au copiat în sesiunea de examene online din iarnă.

După o primă decizie în acest sens dată de Tribunalul Constanţa în luna aprilie, au urmat alte două decizii de suspendare a executării actelor de exmatriculare, date de Tribunalul Giurgiu (29 aprilie) şi Tribunalul Gorj (13 mai).

Potrivit articolului 14 din Legea contenciosului administrativ, "în cazuri bine justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente", după parcurgrea etapei prealabile, "persoana vătămată poate să ceară instanţei competente să dispună suspendarea executării actului administrativ unilateral până la pronunţarea instanţei de fond".

Astfel, cei trei studenţi trebuie să fie reînmatriculaţi la Facultatea de Drept, cel puţin până la pronunţarea unei soluţii definitive pe fondul cauzei.

Rectorul Marian Preda a anunțat pe 2 martie 2021 că cei 45 de studenți de la Drept “care au fraudat mai multe examene” au fost exmatriculați. "În calitate de rector al Universității din București, validez propunerea de exmatriculare ca urmare a fraudei constatate” de Consiliul Facultății de Drept, a anunțat astăzi Marian Preda. „Pentru fraudarea examenelor nu există decât o singură sancțiune, și anume exmatricularea", a precizat rectorul, în cadrul unei declarații de presă.

Amintim că Decanul Facultății de Drept i-a înaintat rectorului propunerea de exmatriculare a 45 de studenți din anul I, pentru că "au conlucrat pe grupuri de comunicare Whatsapp, în paralel cu desfășurarea examenelor online supravegheate audio/video de profesorii titulari”, cu scopul de a rezolva “împreună” subiectele de la unele dintre examenele scrise susținute online în luna februarie 2021", după cum a precizat Universitatea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.