Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decizii ISTORICE ale lui Barack Obama: Câţi oameni a scos din PUŞCĂRIE în ultima zi de mandat

barack obama nato

Joi, în ultima sa zi întreagă la Casa Albă, preşedintele Barack Obama a comutat pedepsele a încă 330 de condamnaţi, majoritatea pentru infracţiuni legate de droguri, transmite Reuters. El şi-a îndeplinit astfel promisiunea de a uşura sentinţele pe care le consideră prea aspre. Numărul pedepselor comutate de Obama a ajuns astfel la 1715, un record istoric pentru SUA, mai ridicat, potrivit consilierului său Neil Eggleston, decât totalul actelor de clemenţă similare semnate de 13 preşedinţi dinaintea sa.

Citeşte şi: Cum va fi vremea la finalul acestei săptămâni: Anunţ de ultimă oră al meteorologilor

Şeful Casei Albe, aflat la finalul a două mandate, nu şi-a onorat însă angajamentul de a închide închisoarea din cadrul bazei militare americane de la Guantanamo. Într-o scrisoare trimisă joi Congresului, unde adversarii săi republicani deţin majoritatea în ambele camere, Obama dă vina pentru acest eşec pe senatorii şi congresmanii care au blocat procesul de transfer al tuturor deţinuţilor de la baza din Cuba, ordonat de el încă din 2009, la câteva zile după ce a devenit preşedinte, conform Agerpres.

Citeşte şi: Victor Ciutacu se teme de PUŞCĂRIE: Dialog halucinant în direct cu Alina Bica

Administraţia Obama a reuşit să transfere 196 de prizonieri, iar la Guantanamo au mai rămas în prezent 41, notează DPA. Administraţia preşedintelui George W. Bush a încarcerat în interiorul bazei militare circa 800 de suspecţi de terorism, după atentatele de la 11 septembrie 2001, reaminteşte EFE. Deoarece nu se află pe teritoriul SUA, deţinuţii de la Guantanamo nu beneficiază de toate drepturile privind un tratament corect, iar unii dintre nu au fost niciodată acuzaţi oficial sau judecaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.