stiripesurse.ro

 
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Deciziile Guvernului Cioloș, răsturnate la 180 de grade de noul Executiv

Inquam Photos / Octav Ganea
guvern Grindeanu juramant

Decizia în premieră de plafonare a CASS-ului (contribuțiile de sănătate) la 5 salarii medii pe economie a avut viață extrem de scurtă. După doar 6 zile de la intrarea în vigoare, măsura va fi eliminată. Și alte măsuri legate de plata CASS-ului sunt schimbate printr-un proiect al Guvernului Grindeanu.

Decizia de plafonare a CASS-ului la 5 salarii medii pe economie a avut viață extrem de scurtă. După doar 6 zile de la intrarea în vigoare, măsura va fi eliminată. Și alte reglementări legate de plata CASS-ului sunt schimbate printr-un proiect al Guvernului Grindeanu.

Ghiță i-a pus pe jar pe polițiști: Echipajele au extins căutările până la...spitalul de nebuni

Salariaţii vor datora contribuţiile de pensie şi de sănătate la tot venitul realizat, actualul plafon maxim, echivalent cu 5 salarii medii brute, fiind eliminat. Pe de altă parte, salariaţii, PFA şi pensionarii care au şi venituri din dividende, dobânzi, drepturi de autor, dar şi din chirii, vor fi scutiţi de CASS pentru acestea, potrivit proiectului de modificare a Codului fiscal, obţinut de Profit.ro.

PREMIERĂ: Serviciile la care RENUNȚĂ Sorin Grindeanu

Principalele noutăţi ale documentului sunt: introducerea scutirii de CASS pentru cei care au venituri din chirii concomitent cu salarii, pensii sau PFA; reintroducerea scutirii de CASS pentru cei care au venituri din dividende, dobânzi, drepturi de autor, concomitent cu salarii, pensii sau PFA; eliminarea plafonului maxim de 5 salarii medii brute pentru salariaţi la plata contribuţiilor, atât CAS, cât şi CASS.

Astfel, este reintrodusă  scutirea de CASS pentru persoanele care realizează venituri din investiţii (dividende, dobânzi) şi/sau din alte surse pentru aceste venituri dacă în cursul anului fiscal realizează venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din pensii, venituri din activităţi independente.

De la 1 ianuarie 2017, conform Codului fiscal – legea 227/2015, scutirea era eliminată, ceea ce însemna că salariaţii, pensionarii, PFA urmau să achite CASS pentru dividende, dobânzi şi drepturi de autor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

CITESTE SI

EXQUIS.RO

REVISTABLOGURILOR.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.