Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație șoc a lui Trump: Liderul de la Casa Albă susține că nu vrea schimbarea regimului politic din Iran, pe care în critică zilnic

The Economist
Donald Trump

Preşedintele american Donald Trump a dat asigurări marţi că nu vrea să determine o schimbare de regim în Iran, a cărui "influenţă destabilizatoare" în Orientul Mijlociu este denunţată în permanenţă de SUA, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

"Nu încercăm să determinăm o schimbare de regim. Nu încercăm deloc să determinăm acest lucru", a declarat Trump de la Casa Albă.

Cu toate acestea, Donald Trump a atenţionat că Iranul "nu poate avea arma nucleară".

CITEȘTE ȘI: Medicii avertizează: Pericolul ceaiurilor de muşeţel, mentă, tei şi alte plante

Ghidul Suprem al Iranului, Ali Khamenei, a avertizat marţi că ţara sa "va continua în mod cert" să-şi reducă angajamentele asumate prin acordul internaţional asupra programului său nuclear, acord încheiat în 2015 şi din care SUA s-au retras în mai 2018.

După aceasta, Washingtonul a restabilit o serie de sancţiuni economice în cadrul unei campanii de "presiune maximală" împotriva Teheranului, acuzat de destabilizarea regiunii.

Citește și: Carmen Dan, IEȘIRE TRIUMFALISTĂ din fruntea MAI - Ministrul demisionar anunță că dă premii angajaților din zona operativă

Tensiunile dintre cele două ţări, care nu mai întreţin relaţii diplomatice din 1980, s-au acutizat foarte mult în ultimul timp din cauza unei serii de incidente în Golf, apoi a distrugerii, în iunie, a unei drone americane de o rachetă iraniană.

Donald Trump, care acuză Iranul că încearcă să se doteze cu arme nucleare şi că susţine terorismul mondial, a afirmat că a anulat în extremis, a doua zi după acest incident, lovituri de represalii împotriva unor ţinte iraniene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.