Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarații IREALE ale lui Emmanuel Macron, despre cei 11 morţi din timpul crizei Vestelor Galbene: 'Și-au pierdut viaţa din cauza prostiei umane' - VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Klaus Iohannis Emmanuel Macron

Preşedintele Emmanuel Macron a deplâns luni, la Cairo, că '11 persoane şi-au pierdut viaţa' de la începutul crizei sociale a 'vestelor galbene' în Franţa, însă a subliniat că niciuna 'nu a fost victimă a forţelor de ordine', relatează AFP.

'Regret că 11 dintre concetăţenii noştri şi-au pierdut viaţa în timpul acestei crize (...). În cele mai multe cazuri ei şi-au pierdut viaţa din cauza prostiei umane, însă niciunul dintre ei nu a fost victima forţelor de ordine', a declarat şeful statului francez în cadrul unei conferinţe de presă cu omologul său egiptean Abdel Fattah al-Sissi, scrie agerpres.ro.

Citește și: Radu Tudor reacționează după ce Liviu Dragnea a afirmat creșterea PIB-ului:’Există două vești bune și două vești proaste’

De la jumătatea lunii noiembrie, zeci de mii de persoane au protestat în Franţa împotriva politicilor sociale şi fiscale ale preşedintelui Macron. Aceste demonstraţii au fost deseori marcate de ciocniri violente cu forţele de ordine.

'Ceea ce trăieşte Franţa de câteva săptămâni este fără precedent şi vreau să salut profesionalismul forţelor de ordine în acest context', a adăugat Macron, răspunzând întrebării unui jurnalist egiptean în legătură cu manifestaţiile din ultimele două luni din Franţa şi respectarea drepturilor omului de către autorităţile franceze.

Citește și: Rareș Bogdan anunță prăbușirea României sub conducerea lui Liviu Dragnea! ‘Criză fără precedent’

'În Franţa, este permisă libera exprimare (...). În Franţa, putem spune totul. Uneori spunem multe chiar împotriva ţării şi regret acest lucru', a mai afirmat Macron, adăugând că aceasta este 'forţa democraţiei'.

În timpul demonstraţiilor 'vestelor galbene', care 'nu au fost niciodată interzise, indivizi, huligani, extremişti (...) au comis uneori cele mai grave abuzuri, au vandalizat magazine, clădiri publice, şi au comis acte de violenţă împotriva forţelor de ordine sau a altor persoane', a adăugat el.

Citește și: Zilele lui Mugur Isărescu la conducerea BNR sunt numărate :’E bine să lăsăm locul și altora’

'Ei au fost arestaţi în mod legitim. Nu au fost arestaţi pentru că au spus ceva. Nu au fost arestaţi pentru că au crezut ceva. Au fost arestaţi pentru că au distrus, pentru că au atacat alţi cetăţeni sau alte instituţii', a mai spus Macron.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.