Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarații REVOLTĂTOARE făcute de Donald Trump: 'De ce ne dorim ca aceşti oameni din cocini de ţări să vină aici'

Donald Trump nebun

Preşedintele american Donald Trump a respins pătrunderea în Statele Unite ale Americii a unor imigranţi din "cocini de ţări”, au declarat, joi, surse ale CNN.

IMPORTANT - ANUNȚ PENTRU TOȚI CITITORII

Una dintre surse a vorbit despre o întâlnire cu parlamentarii, care a avut loc joi în Biroul Oval, unde Trump a întrebat: "De ce ne dorim ca aceşti oameni din cocini de ţări să vină aici?”.

Citește și: Donald Trump, decizie controversată! Și-a anulat vizita în Marea Britanie: 'Vreți ca eu să tai panglica - NU'

În termeni vulgari, Trump a respins propunerea unor senatori de a face un compromis cu privire la un acord în legătură cu imigrarea, pentru a proteja participanţii la programul DACA, în acelaşi timp în care sunt înăsprite măsurile de siguranţă la frontiere, anunță News.ro.

O persoană care are cunoştinţă despre această întâlnire a afirmat că senatorul democrat al Illinois Dick Durbin şi senatorul Lindsey Graham al Carolinei de Sud i-au prezentat lui Trump un plan care implica înjumătăţirea loteriei vizelor, la cererea organizaţiei politice Congressional Black Caucus, restul aungând la ţări slab reprezentate din Africa şi la naţiuni care au statutul de protecţie temporară, inclusiv Haiti.

Potrivit sursei, când Durbin a menţionat Haiti, Donald Trump a început să întrebe de ce îşi doresc să aducă oameni din Haiti şi mai mulţi africani în SUA, adăugând că ar trebui să fie aduşi în schimb mai mulţi oameni din ţări precum Norvegia.

Potrivit unei surse a CNN, Trump a mai spus: "De ce avem nevoie de mai mulţi oameni din Haiti? Scoateţi-i!”

Comentariile lui Donald Trump la această întâlnire au fost publicate mai întâi de The Washington Post, care a precizat că mai mulţi parlamentari care au fost prezenţi au fost "şocaţi” de afirmaţiile preşedintelui.

Contactat în legătură cu acest subiect, Raj Shah, purtător de cuvânt al Casei Albe, nu a negat remarca privitoare la "cocinile de ţări”, dar a declarat că Trump "luptă pentru a aduce soluţii permanente care ne fac ţara mai puternică, primind persoane care pot contribui la societatea noastră, la creşterea economiei noastre şi care pot fi asimilaţi de naţiunea noastră extraordinară”.

Una dintre surse a spus pentru CNN că Stephen Miller, consilier al Casei Albe, a fost prezent la acea întâlnire, la fel şi secretarul general al Casei Albe, John Kelly, dar parţial.

Secretarul de presă Sarah Sanders a spus joi că nu s-a ajuns la un acord în cadrul întâlnirii.

Citește și: Imagini înfricoșătoare obținute prin satelit: Coreea de Nord se pregătește să lanseze o nouă rachetă nucleară

Anul trecut, administraţia Trump a anunşat că va pune capăt programului de protecţie temporară pentru Haiti, o decizie care ar afecta zei de mii de imigranţi din această ţară. În mod similar, luni, Departamentul de Securitate Naţională a anunţat că va înceta protejarea a peste 200.000 de persoane din El Salvador.

Casa Albă a negat comentarii similare ale preşedintelui în luna decembrie, când The New York Times a scris că Trump a spus în timpul unei întâlniri din luna iunie că oamenii din Haiti sunt "toţi bolnavi de SIDA”, că imigranţii nigerieni nu se vor întoarce niciodată în "colibele lor” din Africa şi că Afganistan este un "rai al teroriştilor”.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.